Рашидов с поздравително писмо от Съюза на българските музикални и танцови дейци

Министърът на културата получи поздрави и от Софийската филхармония

Министърът на културата Вежди Рашидов получи поздравително писмо от Ръководството на Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) по повод встъпването си в длъжност. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. 

В писмото до министъра на културата, подписано от проф. д-р Петя Бъговска – председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци, Цветан Цветков – първи заместник-председател на СБМТД, Любчо Василев – заместник-председател на СБМТД и Боряна Миролескова – заместник-председател на СБМТД, се казва: "От името на Ръководството на Съюза на българските музикални и танцови дейци Ви поздравяваме с избора за министър на културата".

"Убедени сме, че всички заедно ще посветим енергия и ще обединим усилията си в посока за подобряване на статута на работещите в музикално - сценичния бранш, защото те заслужават обществено признание и висока оценка за професионалните стандарти, с които защитават достойно представителността на България пред света.

Желаем Ви здраве, сили и успех в мисията Ви за развитие на българската култура”, пишат още от Съюза. 

Министър Рашидов получи поздравително писмо и от Софийска филхармония. В писмото до министъра на културата, подписано от директора на Софийска филхармония Явор Димитров, се казва: "От името на Софийска филхармония имам честта да Ви поздравя във връзка с повторното Ви избиране за министър на културата на Република България".

"Вашите силни дух, качества, професионализъм и опит в областта на утвърждаването на българската духовност и културна идентичност ще Ви помагат отново за вземането на правилните решения при реализацията на общата нам кауза – разработване на стратегия в името на високата култура в България.

Пожелаваме Ви мъдрост, устойчивост, добронамереност и сила в сложното управление на българската култура”, пише Димитров.