Вежди Рашидов: Всички артисти ще получат заплати

Пари за българските театри ще има, увери министърът

Нито един български артист няма да си отиде без заплата. Това каза министърът на културата Вежди Рашидов пред журналисти, след заседание на Министерски съвет във връзка с това, че министерството не е получило 4 милиона лева, които са били предвидени в предната актуализация на бюджета за 2014 г., предаде Агенция „Фокус”.

„5 милиона лева са необходимост за театрите, тъй като има голяма дупка в бюджета на министерството, необходимост – ноември и декември българските творци да не се приберат без заплати и средства до края на годината. Това нещо се каза днес и вчера, прие се. Ще има пари за театрите”, увери министър Рашидов. Той обясни, че всички пари се търсят от централния бюджет. „Така трябва да разпределим, че до края на годината никой да не остане без средства. Днес имам уверението, че това ще стане истина”, посочи Вежди Рашидов.

Попитан кога ще отвори врати „Българският Лувър”, министърът каза: „За това кога ще се отваря Лувърът трябваше да питате защо никой преди мен не е издал заповед за концепция за Лувъра. Аз направих концепция, посмениха комисията, сега трябва да направим нова комисия”.