Георги Кадиев: Не вярвам нито дума на Иван Искров

"Нито една банка не може да издържи на ликвидна атака, затова смятам, че случилото се с КТБ е чисто политическа акция"

Не вярвам нито дума на Иван Искров. Истината за КТБ ще бъде тотално замъглена и скрита. Това обяви депутата от БСП Георги Кадиев пред Нова телевизия.

"КТБ показа пълната несъстоятелност на държавните институции. БНБ която отговаря за банките, само две седмици преди да затвори трезора, тя разреши на Цветан Василев да купи ТБ „Виктория”, затова не вярвам нищо, казано от Иван Искров”, допълни Кадиев.

Според него също доста негативно е и поведението на Министерството на финансите, които не направиха нищо за КТБ, докато се хвърлиха да защитават ПИБ.

„Нито една банка не може да издържи на ликвидна атака, затова смятам, че случилото се с банката на Цветан Василев е чисто политическа акция”, допълни соцдепутатът.

Кадиев оцени като недостатъчно активна и работата на Комисията по финансов надзор, както и Комисията за публичен надзор на публичните одитори, която да провери какъв одит са направили КPMG.

Той съобщи, че има случай физическо лице получава десетки милиони левове кредит от КТБ, а от своя страна това лице дава кредит на фирма, свързана с Цветан Василев, която по закон не може да получи такъв кредит.

Според Кадиев, няма индикации, че истината за случилото се около трезора ще бъде замъглена, вероятно никога няма да излезе наяве.