30 октомври: Размисли и перспективи

Слънце в Скорпион, Луна в Козирог-Водолей. Астрологична картина на деня

Практичните и ориентирани към резултати нагласи, ще се запазят и днес и ще продължат да насочват вниманието ни към делови, професионални и бизнес постижения. Заради празния ход на Луната обаче, денят ще се окаже не съвсем удачен за стартирането на нови дела и проекти. Усилията ни могат да се окажат безрезултатни. Затова пък детайлния анализ на направените предложения, съществуващите възможности и постигнатите вече резултати, ще ни позволи да добием ясна и реалистична представа за текущите възможности, благодарение на която ще можем да оптимизираме плановете и действията си. Липсата на конкретна необходимост да предприемаме активни действия днес, ще ни даде и достатъчно време да проучим и обмислим подадените в предходните дни нови идеи и предложения. Не бива да забравяме, че през тази седмица, те имат потенциал да положат основите на едно дългосрочно и успешно сътрудничество, независимо дали касаят деловите ни интереси, интимния живот или приятелския кръг. Важното е да съумеем качествено и да оценим онова, което се случва с нас и около нас и да не изпускаме предоставените възможности, дори и онези, всъщност най-вече онези, които ни звучат странно и необичайно.

В ден, предназначен най-вече за умствена и ментална работа си струва да си припомним кои са основните теми, по които съдбата ни подава ръка сега.

Тандемът Слънце-Венера в Скорпион, продължава да ни въвлича в ситуации на силни чувства и остри преживявания и генерира повишена потребност от романтична близост и приятелско общуване. Общуването с изкуството, приятни и любими хора ще оказва целебен ефект върху душевното ни състояние и ще разкрива ярки чувства и дълбоки душевни пластове, които обичайно се намират в латентно състояние. Така мнозина ще открият нови, или ще преоткрият стари източници на душевна наслада и удоволствие от живота, ще срещат хора оставящи дълбоки дири в сърцата им. Аспектът подкрепя деловото и творческото развитие чрез неочаквани възможности помощ по финансови и професионални въпроси.

Меркурий вече възстанови обичайното си движение и след четири седмици размисли, търсене, чудене и престой в делата и обмена на информация, вече би следвало да имаме далеч по ясно и най вече адекватно разбиране относно това от какво и от кого се нуждаем за да съгласуваме и реализираме плановете си касаещи делови и лични партньорства. А Марс, чувствайки се съвсем на мястото си в строгия и взискателен свят на Козирога, ни обещава, че сериозните дела стартирали през тази седмица, макар изискващи усилен труд и висока степен на отговорност, могат да донесат добри резултати още в началото на декември. Деловите и професионалните въпроси ще заемат днес съществена място в съзнанието ни и едва ли някой и нещо ще съумее да ги изтласка на втори план. Не е и необходимо. Това от което се нуждаем сега е да поддържаме позитивното мислене, интелектуалния интерес и отворени възприятия, позволяващи ни да усвоим нови идеи и знания и да разширим перспективите си.

Здраве, хранене и красота
В организма протичат мощни процеси и гладуването е категорично противопоказно-освен енергиен дисбаланс може да предизвика и поражения върху костната структура. Преяждането също не е желателно , тъй като тялото ще насочи енергията не към собствената си трансформация, а към усвояването на храната и преработването на шлаките от нея. Това може да предизвика нарушения и блокажи в работата на имунната система и енергийния обмен в организма.Помнете, че всичко поето днес става част от организма ви –във физически и духовен план. Растенията имат мощно лечебно действие-можете да приготвите лечебни смеси,маски и домашни козметични средства които да ползвате през месеца. Въздържайте се от употреба на химически активни козметични средства.