Родни каратисти благодарят на Бойко Борисов след медали на световното

Деян Данаилов със сребърно отличие от първенството в Полша

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че е получил благодарствено писмо от български каратисти, завоювали медали на световното първенство по карате в Полша.

„Днес получих благодарствено писмо от спортно-техническото ръководство и състезателите от карате-клуб „Славия-Истър”, град Силистра. Поздравявам Деян Данаилов за сребърния медал и световната вицешампионска титла, които донесе на България. Много се радвам, когато виждам, че любимият ми спорт се развива така добре и има младежи като Деян, които ни прославят“, споделя Борисов във „Фейсбук“.

„Спортно-техническото ръководство и състезателите от Карате клуб „Славия-Истър“, гр. Силистра Ви изказват своята благодарност и признателното за оказаната финансова подкрепа при участието на наши състезатели на световното първенство по Шотокан карате в Република Полша“, гласи писмото.

„В категория до 70 кг. При мъжете Деян Данаилов, възпитаник на сенсей Сергей Петров, завоюва сребърен медал и вицешампионска титла“, казват от клуба.

„Същият завоюва и още две бронзови отличия като състезател в отборното представяне на Република България в Kumite team – men и Kumite team – mixed“, посочват каратистите. „Състезателите ни успяха да покажат високо ниво на подготовка и да затвърдят позициите си на водещи каратеки в свети“, отбелязват още те.

Писмото е подписано от изпълнителният директор Екатерина Дечева и старшият треньор сенсей Сергей Петров.