Цецка Цачева: С АБВ проведохме задълбочен разговор по приоритетите за управление на страната

На този етап не можем да се ангажираме с конкретика за съставянето на кабинет, посочи тя

И двете страни изразиха задоволство от новия тон и стил в политическото общуване, като разговорът бе задълбочен по основните приоритети на политиките, които според двете страни са необходими в новото управление на държавата. Това каза на пресконференция Цецка Цачева, член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, след проведените консултации с АБВ. „Дискусията започна с общата политическа рамка на управлението, както се предлага от наша страна с коментарите, които президентът Първанов направи по нашето виждане за политическата формула на кабинета”, посочи Цачева.

След като обсъдим резултатите от тези консултации, ще вземем съответното решение вероятно за продължаване по различни секторни политики с привличането и на допълнителни експерти, коментира още тя.

Утре ГЕРБ има широк национален форум с участието на широкия ни актив, членове на Изпълнителната комисия, кметове, председатели на Общински съвети, народни представители, членове на ЕП. Ангажираме се да информираме колегите за това как са протекли дискусиите, с кои политически субекти имаме сходство по политиките, как всяка една политическа сила вижда възможността да участва или не в бъдещ кабинет”, посочи Цачева.
„На този етап не мога да ангажирам себе си и преговорния екип в каква посока би се движило съставянето на кабинет”, добави Цачева.