Цецка Цачева: В разговорите с ПФ не сме отстъпили от нито един от приоритетите ни

Подкрепата от ПФ не е достатъчна, продължаваме диалога, коментира още Цачева

"В момента ние провеждаме кръг на консултации за намиране на общи позиции по възможни приоритети на управленческа програма. Ние не сме отстъпили по нито една от записаните ни точки като приоритети". Това заяви Цецка Цачева от ГЕРБ след проведените консултации с Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО. „От двете страни беше заявено – диалога се движеше изцяло в приоритетите така, както ние сме обсъждали с другите политически сили”, обясни Цачева.

„Ако бяхме постигнали договореност, щяхме да ви уведомим”, коментира Цачева.
И обясни, че са водили разговор по основните приоритети, които за ГЕРБ са изключително важни. „Заради това очакваме от колегите след задълбочаване на вникването в нашата програма, по онези бележки, които бяха посочени, ние сме в режим на очакване от тях за въпросите, по които има несъвпадение по настоящия момент”, подчерта Цачева. Тя обясни, че по част от темите, които от ПФ са били подготвили, не се е навлизало в дълбочина, докато не дадат отговор на ГЕРБ по въпросите, по които нямат съгласие.

"С оглед големината на парламентарните групи, подкрепа от Патриотичния фронт не е достатъчна и продължаваме диалога", добави Цецка Цачева.
Валери Симеонов от Патриотичния фронт  посочи, че продължава да апелира за максимална подкрепа от политическите партии с цел изолиране кадрите на ДПС, тъй като това било „пагубно”. „В това отношение колежките от ГЕРБ изразиха позициите, че критериите трябва да отговарят на критерии”, заяви Валери Симеонов.