Напрежението в Реформаторския блок продължава

Публичните престрелки между лидерите на Реформаторския блок продължават в мрежата

 

Шефката на Християндемократическата партия Ирина Репуц, която само преди 24 часа скочи срещу Радан Кънев в социалната мрежа, часове по-късно отново чрез профила си във фейсбук го провъзгласи за "естественият лидер на блока".

Този път нападките са отправени към симпатизант на партията на Меглена Кунева, който в пост изказал мнение, че РБ трябва да се "реформира" отвътре и определил Репуц като "индивидуален бегач, позволяващ си самостоятелни и несъгласувани медийни изяви".

Ето какво е написала Ирина Репуц на стената си във Фейсбук:
"По повод публикация във ФБ на Meglena Kuneva, с която тя обявява, че днес е било проведено първото заседание на парламентарната група на РБ, с което вече единството на блока е гарантирано и последвалия критичен коментар на активист на нейната партия, по мой адрес, в който се казва, че РБ трябва да се "реформира" отвътре, защото нямало място за индивидуални бегачи, които си позволяват самостоятелни и несъгласувани медийни изяви, си мисля, че наистина Радан Кънев се оказа естественият лидер на блока. Несъгласуваните индивидуални изяви може да си ги позволи само естественият лидер и никой друг. Радан може единствено да гарантира единството на блока и определено го доказа. Прав е Бойко Борисов да го кани само него изрично на следващите преговори, защото срещу неговата позиция никой никога няма да застане иначе, ще се окаже "индивидуален" бегач."

 

 

Факт е, че разногласията сред лидерите в РБ продължат както, и че те намират за уместно да нагнетяват напрежение в собствените си редици, изкарвайки публично в мрежата неща от кухнята на Блока.

Прави ли това Реформаторския блок стабилен партньор в управлението на страната и ще успеят ли те да разрешат вътрешните си проблеми, предстои да разберем.