Едвин Сугарев към реформаторите: Има неща, които са над персоналните ви интереси

Следващият ход на Костов е да поиска финансовото министерство за РБ. Командира решава нещата, а Радан му е говорител

Бях политически гарант на Иван Костов. Малко хора знаят, че той не беше член на партия и някой трябваше да поеме гаранцията му навремето. Тогава му дадох доверието си, но след време той предаде СДС за десет сребърника. Сега след като преговорите между ГЕРБ и РБ се провалиха Командира ще дирижира два сценария: Първият да постави абсолютно неприемливи условия, които няма как да се приемат от ГЕРБ. А вторият е търговия - да поиска максимално влияние в следващото управление, да извие ръцете на ГЕРБ, а сред приоритетите му е финансовото министерство, което да поиска за РБ,  коментира пред БНТ общественикът.

Това, което ГЕРБ  прави в момента е да опипа почвата, за да разбере с кого може да управлява. Аз съветвам РБ да се взема в ръце, защото друг вариант за управление, освен ГЕРБ-РБ-ПФ не съществува. Трябва да имаме отговорност към този народ, коментира още народният представител в 7-ото Велико народно събрание и 36-ото и 37-мо Обикновено народно събрание.

Аз ще ги попитам, отново ли ще дадат властта в ръцете на тази мърлява коалиция от модела "КОЙ"?, категоричен бе Сугарев. България има нужда от стабилност, за да излезе от тресавището, в което я вкара правителството на Орешарски.

ГЕРБ се поставя в много трудно положение от останалите партии, а РБ не реагира като нещо цяло. Надеждата да извиват ръцете на Борисов, за да правят каквото си искат - това са граници, които не трябва да се преминават. Лидерът на ГЕРБ по-скоро би отишъл на нови избори, отколкото да допусне това. РБ рискува да се разпаднат. Иван Костов решава нещата в коалицията, а Радан Кънев е говорителят му, коментира Едвин Сугарев.

Неслучайно ГЕРБ не приеха офертата на ДПС. Предложението им да не се закачат кадрите им е безумно. Историята е доказала, че всеки, който се е прегърнал с тях след това става политически покойник.

Огромно унижение би било да бъдеш в коалиция с човекът наричал лидера на ГЕРБ трафикант на наркотици. Нормалната мяра изключва коалиция с такъв субект, така Сугарев определи евентуална коалиция ГЕРБ-ПФ-ББЦ-АБВ.

Нямам телефона на Радан Кънев, с него съм на "здравей - здрасти". Аз съм друго поколение, призна Сугарев пред БНТ. Той добави, че познава Меглена Кунева, но няма и нейния телефон. "Реформаторите трябва да разберат, че има някои неща, които са над техните персонални интереси", коментира Сугарев преговорите за евентуална коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Едвин Сугарев категорично се обяви против варианта ББЦ да влезе в коалиция с ГЕРБ. "Бареков обиждаше Бойко Борисов как ли не. Има някои морални норми, които не бива да бъдат прекрачвани", обясни още едно от най-знаковите лица на прехода. "Иван Костов не би се оттеглил така. Той стои зад Радан Кънев", заяви Сугарев.