"Берое" измъкна точка от "Лудогорец", мачът завърши 1:1

Моци пропусна срещата, заралии показаха отлична игра и след първото полувреме водеха в резултата

„Берое“ постигна 1:1 при гостуването на „Лудогорец“ в Разград. Старозагорци показаха отлична игра и след първото полувреме водеха в резултата с гол на Салим Керкар в 22-ата минута. Александър Барт се възползва от грешка на защитата на „Берое“ в 68-ата минута и изравни с глава.
Срещата се отличи със слабо съдийство на рефера Станислав Тодоров.
Във временното подреждане на шампионата преди този кръг „Берое“ бе на втора позиция с равен актив с „Лудогорец“ и „Ботев“. След изиграването на двубоите от събота домакините са четвърти, а гостите шести с актив от 11 точки.
Пет промени имаше в стартовия състав на „Лудогорец“ спрямо мача от Шампионската лига в сряда срещу „Стяуа“. Георги Дерменджиев оставя извън групата трима от четиримата си защитници и вместо Георги Терзиев, Козмин Моци и Йордан Минев в игра влизат Александър Барт, Александър Василев и националът Александър Александров. Вместо Светослав Дяков, който е оставен на пейката, на поста опорен халф влиза Абел Анисе. В нападение извън групата остава Роман Безяк и вместо него започва Юнес Хамза, който влезе като резерва в 78-ата минута в сряда.

Само една разлика спрямо стартовия състав от победата над „Хасково“ с 3:0 прави Петър Хубчев при „Берое“. За първи път като титуляр в „А“ група започва Михаел Ковачевич. Спортния щаб залага на 4-5-1 като швейцарецът с хърватски корени започва като десен бек. В средата на отбраната са капитанът Иво Иванов и Владимир Зафиров, а в ляво се завръща Веселин Пенев. Като опорни защитници ще действат Георги Костадинов и Игор Джоман. Елиаш допълва средата на халфовата линия, а по двете крила са Венцислав Христов и Салим Керкар. В нападение излиза голмайсторът на отбора до момента в „А“ група с три попадения Жуниор Мапуку. На вратата е Благой Макенджиев.

За всички нормални фенове на футбола бе непонятно защо в 6-ата минута Станислав Тодоров, който бе наказан след жалба на „Берое“ в първи кръг, отсъди дузпа в полза на домакини. Върджил Мисиджан проби по левия фланг, но падна в наказателното поле след едно на едно с Михаел Ковачевич, без да е докоснат от защитника и главният арбитър посочи бялата точка.

Зад топката застана Юнес Хамза, който насочи кълбото в долния десен ъгъл на Благой Макенджиев, който обаче парира превъзходно хващайки ъгъла, а в последствие Владимир Зафиров изчисти от голлинията.

В десетата минута Станислав Тодоров подмина дузпа за „Берое“ за игра с ръка в наказателното поле на Александър Василев.

В 22-ата Елиаш изведе по отличен начин Салим Керкар в наказателното поле. Алжирецът напредна няколко метра и технично преодоля Владислав Стоянов за 0:1.
В 63-ата минута се откри уникална възможност за тима на „Берое“. Жуниор Мапуку се откъсна на скорост сам срещу вратата и можеше да реши изхода на двубоя половин час преди неговия край, но ударът му от 13 метра срещна напречната греда на Владислав Стоянов. След кратко разбъркване топката попадна във Венцислав Христов, който стреля повторно, но стражът на „Лудогорец“ изби в ъглов удар. След изпълнението му не се случи опасност пред вратата на домакините.

В 68-ата минута Михаил Александров центрира от пряк свободен удар по десния фланг на атаката където Александър Барт се възползва от грешка в подреждането на отбраната на гостите при пряк свободен удар и се разписа с глава за 1:1.

Сега в първенството на „А“ група следва пауза заради националния отбор. В нея „Берое“ ще изиграе една контрола, а след нея „зелените“ приемат „Марек“ в Стара Загора като към днешна дата БФС още не е обявил точните дати и часове на срещите от VIII кръг нататък.