АБВ няма да участва в управление, в което ДПС е задкулисен водач

Партията няма да води пазарлъци за едно или две места в министерства, категоричен е Георги Първанов

Разчитаме на жените за това да дадем един по-друг дух на кампанията ни във време, в което никой не иска да чува за политика. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и председател на ПП АБВ в приветствието си към делегатите на националното съвещание на Федерацията на женските клубове на партията, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Първанов коментира, че общоизвестен факт е, че хората са по-доверчиви, когато нещата и идеите са поднесени от жени и добави, че в ПП АБВ са лидерите, които умеят да слушат. Той каза, че ще се радва ако при формирането на окончателния състав на листите за парламентарните избори доминиращи са жените. Първанов добави, че в условията на тежката конкуренция между политическите сили ще разчита на градивни идеи именно от женската партийна структура на АБВ.

Георги Първанов заяви, че ПП АБВ няма да участва в управлението на всяка цена и в никакъв случай в управление, в което ДПС е задкулисен водач. Той е категоричен, че председателстваната от него партия няма да води пазарлъци за едно или две места в министерства. „Ние можем и да пропуснем участието във властта, можем да бъдем и опозиция, но да бъдем ясна, точна и отчетлива опозиция”, заяви Първанов.

Лидерът на АБВ каза, че ако партията успешно преодолее препятствията и влезе със солидна представителна група в настоящия парламент и съумее да бъде незаобиколим фактор в политиката, то това ще е от огромна важност за АБВ. Първанов подчерта огромната трудност пред която партията е изправена. „Ние оставаме като един самотен бегач. Но може би самотен бегач на дълги растояния. Сами сме срещу една коалиция на плоския данък. Имаме добра визия за управлението на страната и смисълът на една такава структура като Федерацията на женските клубове на партията е важен за нас”.

Георги Първанов е убеден, че женската формация на АБВ е способна да роди много важни и ценни идеи за платформата на партията.

Федерацията на женските клубове на АБВ избра и председателя си – Иглика Иванова – юрист, бивш социалдемократ, съучредител на ПП АБВ. Иванова изрази увереност, че на базата на натрупания досега професионален и политически опит ще се справи с новото предизвикателство.