АБВ е алтернатива на целия досегашен модел

Свежест, чар и атрактивност пожела лидерът Георги Първанов на младите членове на партията

Очаквам от вас заедно да разчупим протокола, да разчупим шаблона. Има крещяща нужда от един такъв компонент в политическия живот на България, заяви председателят на партия АБВ Георги Първанов при учредяването на младежката организация на партията. Той пожела на младите членове на АБВ повече свежест, чар и атрактивност.

131 делегати изпълниха зала 7 на НДК в съботния ден, като 100 от тях получиха членски карти лично от водача на партията.

Свиване на администрацията и повече ефективност за отваряне на нови работни места е планът на АБВ. За бизнеса обаче трябва да кажем откъде ще дойдат тези работни места, всичко друго е лъжа и измама, констатира Първанов, като направи препратка към дълго обещаваните от БСП 250 000 нови работни позиции.

При нас всичко е ясно, точно, систематизирано. Ядрена енергетика, газови потоци от север и юг, развитие на ТЕЦ-овете - това трябва да се изпълни според Първанов, ако искаме да сме първа енергийна сила на Балканите. Не стига само руският газ, трябва да дойде и от други места, настоя още той.

Според Първанов партията трябва да покаже, че е близко до хората и не прави политика само за жълтите павета. За тази цел АБВ ще се бори с проблемите на смъртността, раждаемостта и неграмотността.

Да влезем силно и убедително именно в ботушите на опозиционната формация, да имаме не агресивно поведение, изпълнено с омраза, но достатъчно настъпателно с идеите си, настоя Първанов пред младите партийни членове. За него няма друга формация, изпълнена толкова с гражданско съдържание и толкова отворена за диалог. Готов съм да обявя конкурс за най-атрактивна идея за кампанията на АБВ за изборите, изтъкна Първанов като доказателство за думите си.

Според него само АБВ стои със своята ясна, различна позиция. Ние сме алтернатива на целия досегашен модел, посочи Първанов и се закани да посочи цели 10 примера за неща, в които партията му се различава от всички останали.

Бъдете реалисти, искайте и невъзможното, обърна се той към младежите, на които връчи партийни членски карти.