Ако ГЕРБ няма 121 депутати, ще бъде опозиция

Войната между Пеевски и Цветан Василев нажежи обстановката около КТБ

Моят проблем и на ПП ГЕРБ е, че ако отново сме победители на тези избори и нямаме 121 депутати, трябва отново да дадем на БСП и ДПС да управляват. Това каза в интервю за предаването на Нова телевизия "Здравей, България” Бойко Борисов – лидер на ПП ГЕРБ. „Ако имам 119 депутати ще оставя ГЕРБ опозиция, за да управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да й се сриват всичките системи. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата”, допълни още Бойко Борисов.

Едва сега БНБ започна да прави това, което трябваше да направи преди месец по отношение на КТБ. Това каза в интервю за предаването на Нова телевизия Здравей, България” Бойко Борисов – лидер на ПП ГЕРБ. „Безспорно е, че войната между Делян Пеевски и Цветан Василев и особено медийната война, която се проведе между тях, което нажежи обстановката около КТБ. Именно това е било и времето, когато БНБ е трябвало много по-остро, по-бързо да реагира и да се подготви за подобен срив”, заяви още Бойко Борисов.

На въпрос на водещата кога е разбрал, че Иван Искров не си върши работата, след като беше преизбран с гласовете на ГЕРБ по време на управлението на неговата партия, Бойко Борисов отговори: "Именно, за да се демонстрира спокойствие и приемственост бе преизбран. Ние имахме проблеми с банките по време на нашето управление, но никой не разбра".  

Всички депутати от ГЕРБ са в парламента. Заявили сме точно и ясно – има ли точка „Оставка на кабинета „Орешарски“, всички влизат в зала. В противен случай – не, допълни Борисов.

Борисов бе категоричен, че депутатите му ще влязат в зала само ако коалиционните партньори „Атака“, БСП и ДПС осигурят кворум за днешното заседание.
„Така, както намираха „Атака“ една година да идват в парламента, да оглавяват комисии за „Авиоотряд 28“, за Петното, за Бирата, за всичките им щуротии по мой адрес, така да не плачат сега БСП, че ГЕРБ не били в залата. Те неморално, без никакво право управляваха една година и доведоха държавата до катастрофа, така че за една седмица накрая да си сърбат всичката попара, която си надробиха една година“, заключи Борисов.