Ричард Брансън не яде телешко заради глобалното затопляне

Британският милиардер е решил да се откаже от консумацията на телешко и говеждо месо

По думите на бизнесмена, телешкото винаги е било един от любимите му хранителни продукти, но яденето му способства за "глобалното затопляне и нанася вреда на околната среда", предаде БТА.

Вестник "Дейли мейл" припомня, че авиокомпанията на Брансън "Върджин галактик" притежава 38 самолета, които, според последните изчисления, всяка година изхвърлят в атмосферата почти 6 милиона тона парникови газове. Освен това бизнесменът предвижда в бъдеще да развива космическия туризъм. А при изстрелването на един космически кораб в атмосферата се отделят толкова вредни газове, колкото по време на полет от Лондон до Лос Анджелис и обратно.

63-годишният Ричард Брансън е един от основателите на "Върджин галактик". В корпорацията влизат десетки компании с различни профили. Той е един от най-богатите хора във Великобритания. През 2013 година състоянието му се изчислява на 4,6 милиарда долара.

Брансън е прочут и с екстравагантното си поведение. През 2013 година например той загубил бас, заради което е бил принуден да работи като стюарт на самолет на негов конкурент на авиокомпанията AirAsia, собственост на бизнесмена Тони Фернандес.