ДПС трябва да почине на резервната скамейка

Г. Първанов: Да управляваш с ДПС и с „Атака“ - това е взривоопасна смес

„ДПС трябва да почине на резервната скамейка. Това се разбра осезателно по време на сегашното управление. По време на Тройната коалиция ДПС нямаше това поведение, което имаше в последната една година“Това каза Георги Първанов от АБВ и президент на Република България в периода 2002 -2012 година в предаването „Всяка неделя“ по Нова телевизия.

„На България й трябват сега коалиции, не само на тясно идейна основа. Само лявото не е достатъчно мотивиращо. Да не говорим, че традиционното ляво вече не е това, с което би трябвало да излезем пред гражданите. Традиционното ляво – да, към онеправданите, към социално-слабите, към пенсионерите. Само че новото ляво изисква да се обърнем към активните хора, към тези, които правят икономиката, които правят обществото“, подчерта Георги Първанов.

„Ключът е в резултата на изборите от май миналата година. Аз предупреждавах на един вътрешен пленум на БСП, че с този резултат да искаш да управляваш - това е изключителен риск, да управляваш с ДПС и с „Атака“. Това е взривоопасна смес, и както се видя, прогнозите, които давахме, се оправдаха“, каза още Георги Първанов.

„По темата за отговорността трябва да се вземат нови решения и единственото работещо решение е президентската република“, заключи президентът на Република България в периода 2002 – 2012 година Георги Първанов.