На Станишев и на Манолова хич не им се иска да изпуснат властта

Сергей изненадващо обяви, че оставка на правителството не е на дневен ред, но според Конституцията, до 5 август оставка трябва да има

Преди започването на срещата лидерът на БСП Сергей Станишев изненадващо обяви, че темата за оставка на правителството не е на дневен ред, защото сега важна била банковата система. Така за пореден път Станишев показа, че не желае предсрочни избори и доказа, че БСП прави неуспешни опити да се задържи на власт, възползвайки се и от ситуацията около банките в страната.

"Не съм зависима от никого. Това е решение, което всеки политик, всеки бизнесмен взима за себе си: дали да е свободен от зависимости или да се изкуши да тръгне в друга посока, която обикновено не остава скрита и която коства не само неговия имидж и доверието в него, а и доверието към съответната партия. Аз обаче не съм зависима от никого." Това заяви в "Предаването на Карбовски" по TV7 зам.-председателят на Народното събрание и депутат от "Коалиция за България" Мая Манолова. След управлението на Орешарски България е стабилна, допълни Манолова и за малко да се втурне да убеждава зрителите, че всички ще съжаляват, ако той подаде оставка.

Въпреки това при президента политиците са постигнали консенсус кабинетът Орешарски да се оттегли. Не е ясно обаче кога ще бъде подадена оставката му. Знае се единствено, че това трябва да се случи най-късно 2 месеца преди изборите, тоест на 5 август.

След като предостъпи на лидерите на най-големите партии конституционното си право за определяне на дата на изборите, сега Плевнелиев декларира, че ще обсъди с тях още един въпрос, който е изцяло от неговите компетенции по Конституция.

Според участници в заседанието по-голяма част от времето е било посветено на ситуацията с банките.