Разривът между БСП и ДПС е резултат от разделянето на огромна бизнес империя

ДПС не прие идеята на Станишев той да бъде премиер

Разривът в отношенията между БСП и ДПС е резултат от разделянето на една огромна бизнес империяСнимка: БСПСофия. Разривът в отношенията между БСП и ДПС е резултат от разделянето на една огромна бизнес империя. Това заяви за Радио „Фокус” бившият министър на енергетиката и дългогодишен лидер на БСП – София Румен Овчаров.

„Това, което е публична тайна, е, че идеята на Сергей Станишев е била той да бъде следващият премиер в този парламент, което се оказва неприемливо за ДПС, още повече във вече разразилия се конфликт между Делян Пеевски и Цветан Василев”, коментира Овчаров. Той каза още, че софийската организация на БСП не води война срещу никого. Според бившия енергиен министър, обаче с оставката си от лидерския пост Сергей Станишев може да бъде генераторът на промяна в БСП. Овчаров допълни, че най-разумно би било предсрочните парламентарни избори да се проведат през зимата.

„След като бъде приет бюджетът и бъдат довършени преговорите с Европейския съюз, през зимата спокойно може да се намери един период, в който да бъдат проведени изборите, ако е толкова наложително те да бъдат сега”, заяви Румен Петков. Той изтъкна, че бързите избори не са плюс за БСП, тъй като няма логика, след като левицата е отчела ниски резултати на евроизборите, да получи по-висока подкрепа на предсрочния вот.