Социалистите в Перник масово дават "червен картон" на БСП

46 членове на БСП в Перник групово подадоха заявление за прекратяване на членството си в партията

В заявлението те посочват, че напускат редовете на Българската социалистическа партия, тъй като такова е тяхното желание и всеки гражданин на страната свободно може да реши и избере къде и кога да членува, съобщава perniktoday.net.

Прекратяваме членството си не защото ни изключват или „отлюспват”, тъй като няма такъв член в устава на партията, а защото това е нашето волеизявление. Ние не сме тръгнали да градим колибка, като разваляме къща, ние прекратяваме нашето членство, не заради партията и нейните редови членове, а защото сме свободни и дееспособни хора с права дадени от българската Конституция, е посочено в заявлението.

„Ние не сме срещу БСП, а срещу политиката водена през последните години на така наречения преход, политиката на лидерството на всяка цена и на кръговете около него, политика, която не позволява на обикновените хора /членове ясно и открито да изразяват своето мнение и позиция, политика, която устройва единствено тесен кръг около група болезнени кариеристи, роднини. Ние сме българи и обичаме истински своята родина и смятаме, че е време да се съгради нов политически модел, в който хората с техните социални и либерални идеи да бъдат най-ценни за България, защото нашата родина има нужда от промяна, промяна от хората и за хората, промяна с други послания и политики, с които да бъдат съгласни не само редовите членове на партиите , а и необвързаните партийно хора. Политика, която ще промени всички сфери от живота ни, политика за обикновените хора, за малкия и среден бизнес, за земеделците, за всички българи, т.е. социална политика за развитието на България и българите”, пише още в заявлението.