Депутатите на БСП и ДПС втрещени от наглостта на ръководството!

Изречението за плавен политически преход на стабилност успя да устои само един ден, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Депутатите от БСП и ДПС са учудени от действията на управляващите партии, които са в абсолютен разрез с споразумението между политическите лидери, сключено вчера. Това разкри лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който изрази разочарование от провала на политическия диалог.

"Толкова много депутати от БСП, ДПС, от други партии ми се обадиха, за да ми кажат всъщност, че съм бил добронамерен. И те сега не знаят какво да правят. Те са учудени от това, че техните лидери поеха ангажимент вчера, а партията им не го изпълнява", заяви той пред журналисти.

"Когато аз казах на ГЕРБ, за да има толерантност – явно относно точката за промяната в Наказателния кодекс, за тъмността от политическите репресии по комунистическия режим би могло да създаде проблем на Коалиция за България, веднага станаха и оттеглиха точката", добави Борисов.

Председателят на ГЕРБ е категоричен, че последните предложения за назначения на мандата на правителство, както и за тези след 2017 година, са неспазване на вчерашното споразумение. "Това са хора, които не си държат на думата, и оттук нататък, за конфронтацията на страната и за политическата криза, имат вина те – единствено и само те", подчерта той.

Бойко Борисов заяви с разочарование: "За съжаление само един ден можа да устои толкова радващото ме изречение за плавен политически преход на стабилност. Ключово и важно значение за България, на което изречение е автор Лютви Местан".