Законът за МВР - назначения по линия на шуробаджанащината

Не са видими потенциалните положителни резултати от промените

Не са видими потенциалните положителни резултати от промени в Закона за МВР. Това заяви в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов.

Според него в новия Закон за МВР има няколко слаби момента, като един от тях е опасността от назначаване на хора в системата, които да изпълняват политически поръчки. „Ние се върнахме повече от 10 години назад, когато назначенията се правеха по линията на шуробаджанащината. В крайна сметка полицейските началници сега ще бъдат назначавани или по предложение на министъра на вътрешните работи, или на главния секретар.

Как да намерим тези професионалисти, борещи се срещу престъпността, когато всъщност тайната мисъл на управляващите е да назначат свои удобни хора, които едва ли ще имат желание наистина да си вършат работата”, коментира Красимир Ципов. Той каза още, че важните въпроси в държавата трябва да се решават на консултации между лидерите на парламентарно представените партии. Според депутата, обаче проблемът е, че договорките не се спазват.