Законът за МВР е тоталитарен подход, целящ политически зависимости

БСП проявява политически брутализъм, заяви Р. Петков в ексклузивно интервю за Bulgariautre.bg

Това, което днес беше направено – да се гласува Закон за МВР, с който се премахва конкурсното начало (много силно програмиран текст от министър Йовчев), връща България в началото на 80-те години на миналия век – откровено тоталитарен подход, който ще демотивира служителите от гледна точка на кариерното им развитие и ще ги направи строго политически зависими. С това са се борили не малко от министрите на вътрешните работи през последното десетилетие”. Това заяви Румен Петков в ексклузивно интервю за Bulgariautre.bg.

По думите му в ръководството на МВР липсва морал, последван от деморализация на състава, защото съставът вижда, че отделният живот на служителя полицай явно няма значение за ръководството на министерството.

Това ръководство с охота прие кандидатурата на Пеевски и това хората в България трябва да го знаят. Това ръководство с охота прие от МВР да бъде извадена службата „Борба с организираната престъпност” и прехвърлянето й в ДАНС – нещо, което е абсурдно; Оперативни информационно – аналитични служби да бъдат събирани под една шапка”, допълни той.

На въпрос „Страхуват ли се на „Позитано” от АБВ” Румен Петков бе категоричен:

Те се страхуват за властта си. Сигурно някои от тях имат основание да се страхуват и от други неща, но този порочен начин на мислене – да говорят, че някой, в случая АБВ им „откъснал плът от плътта, живо месо”, означава, че гледат на избирателите като на някакви неодухотворени предмети, които им се полагат по право”.

Според него от БСП проявяват политически брутализъм, който никой не си е позволявал нито в Европа, нито в България.

„Да гледаш на избирателя като на пешката, която непременно ти принадлежи, е обида за българското общество”, заключи той.

 

Интервюто можете да прочетете тук.