14-15 юни: Уроци по търпение

Слънце в Близнаци, Луна в Козирог. Астрологична картина за 14-15 юни

Луната в Козирог през почивните дни, почти с нищо няма да ни съдейства за постигане на необходимото за почивка жизнерадостно състояние, напротив, ще подхранва деловото настроение и максимална бойна готовност да се справим с най-неотложните и предизвикателни задачи. Едни ще обмислят стратегии за бъдещи действия, други ще преформулират личните си планове за бъдещето, а на всички вероятно ще ни се наложи по някаква причина да съставяме списъци, да изработваме или да се съобразяваме с графици. Ще бъдем настроени за активна умствена и физическа работа и разбира се ще се нуждаем от перфектна организация на времето, което за нищо няма да ни стига. Така или иначе, едва ли ще ни се удаде да си починем, не и в събота която може да се окаже един от най-напрегнатите дни през юни.

Онези, които в събота се заемат с оформяне и подреждане на документи, обучение и делови срещи вероятно ще прекарат деня по-безопасно. Дейностите изискващи физически усилия и работа с инструменти, запалителни и взривни вещества,  както и шофирането обаче, могат да се окажат източник не само на тревоги и напрежение, но и травматични, понякога твърде опасни ситуации. От друга страна, активната тауквадратура между Уран, Марс и Плутон, генерира в поднебесния свят огромна сила с разрушителна агресия, които следва да бъдат умело използвани там където са необходими, за да не  бъдат проявени на случаен принцип когато и където най-малко бихме желали. или казано иначе, ако не се напрегнем сами по някакъв начин,живота сам ще се погрижи да го сторим, което със сигурност няма да ни хареса. Затова помислете предварително с какво точно да се заемете. Най- добре с онова, което дълго сте отлагали именно защото е трудоемко и неприятно. Така в края на уикенда вероятно ще се чувствате изтощени, но доволни че най-сетне трудностите са зад гърба ви.

В неделя тревожното очакване и непредвидените задръжки ще се отразят вече видимо на настроението ни. Всичко ще се развива невероятно бавно, което ще поражда раздразнение, негодовунаие и най-лошото - липса на вяра в успешния изход от затруднени ситуации. Животът ни учи на търпение, смирение, самоконтрол и стоицизъм през тези дни, затова би било мъдро съзнателно да ги приложим. Да пришпорваме събитията ще бъде не само нежелателно, а и напълно безсмислено. А и още в началото на следващата седмица много от тревогите и притесненията ни ще намерят своето естествено решение при това по начин, който може да надмине очакванията ни.

Здраве, хранене и красота
Периодът е подчертано опасен и травматичен със засилена тенденция към инциденти и нещастни случаи. Бъдете внимателни при шофиране,работа с инструменти запалителни вещества. Активните спортни занимания са почти задължителни, но следва да пазите костната система от пренатоварване. Особено гръбначния стълб и кръста които са изключително уязвими сега.

В организма настъпват процеси на освобождаване и е препоръчително да се насочим към по-лек хранителен режим. Заради големия разход на енергия обаче гладуването не се препоръчва. Достатъчно е да ограничите консумацията на животински и трудносмилаеми храни. Заменете ги с храни богати на растителни мазнини, които ще подсилят еластичността на клетките. Кожата ефективно и пълноценно ще усвои козметичните средства с повишено съдържание на колаген.