Пълнолуние в Стрелец: Под небесната сватба

Слънце в Близнаци, Луна в Стрелец. Пълнолуние в 07:11 ч.
Отстояването и реализацията на личните идеи и убеждения, вярата, истината, съвестта и моралните ценности, които поставяме в основата на своята житейска философия, са темите, които Пълнолунието в Стрелец осветява и проявява в живота ни.

Точната фаза е в 7:10 часа, на 13 юни, а онези, които са по-ранобудни ще могат да наблюдават едно сравнително рядко явление-пълните дискове на Слънцето и Луната, разположени съответно на източния и западния хоризонт. То може да бъде наблюдавано само когато точната фаза на Пълнолунието настъпва по време на изгрева или залеза на Слънцето. В контекста на езотеричната традиция, това явление се разглежда като Небесната сватба, обединяваща енергиите на мъжкото и женското начало, активния и пасивния принцип, съзнателния импулс и подсъзнателната реакция, обединеното проявление на духа и душата залегнал като фундамент в процеса на сътворението. Това е изключително мощен момент за духовна работа и съзнателна връзка с висшите духовни йерархии, с цел осъзнаване и проявление на принципите и добродетелите, които те изразяват във видимия и невидимия свят. Изострените сетивни възприятия в този момент, могат да ви подтикнат към ценни психични преживявания разкриващи неизвестни до сега теми във вашата лична духовна еволюция, а интуитивните прозрения да ви насочат към онези цели и стремежи на душата ви, които придават посока ,смисъл и съдържание на живота ви.

Всяко пълнолуние дава проявление на темите свързани със зодиакалния знак в който се случва, както и максимална реализация на съществуващите процеси и ситуации. През тази година, те ще бъдат преплетени в събитията и ситуациите разгърнати в контекста на две други планетни конфигурации: противостоянето между Венера и Сатурн и тау-кадратурата между Уран,Марс и Плутон. Така за някои следващите дни могат да се превърнат в точка на катарзис и криза отбелязваща началото на изхода от трудности и проблеми възникнали в края на миналата и през пролетта на настоящата година. Колкото и странно да звучи събитията макар и разочароващи, ще ви дадат онзи ключ и стимул, от които се нуждаете за да продължите напред. Неочаквани срещи и новини също ще имат съществена роля в промяната на плановете и намеренията ни занапред. И въпреки че пълнолунието разгръща процеси възникнали в миналото, необходимостта от промяна, както и изграждането на изцяло нов подхода ще бъдат главните акценти през следващите дни.

Благодарение на перспективите които се откриват пред нас сега както по отношение на миналото, така и на бъдещето, ще можем да осъзнаем причините за своите успехи и провали, както и грешките, които сме допуснали и които не бива да повтаряме занапред. И ако всичко, което сте направили до момента не е дало резултат, ще трябва изцяло да промените подхода, методите и инструментите, с които си служите за да можете да постигнете целите и желанията си. Стига те все още да са актуални. Понякога е хубаво да се откажем навреме, вместо да преследваме постижения, които няма да ни направят щастливи.  За целта е необходимо трезво да оценим ситуацията, да се откажем от нещо, да се примирим с друго, за да запазим онази основа, от която се нуждаем за да бъдем успешни.

Взаимоотношенията са тема на всяко Пълнолуние, а това специално ще ни изправи пред предизвикателства свързани с липса на внимание и поддръжка от тези от които ги очакваме. Студенината и безразличието могат да бъдат свързани с конкретна проблематика във връзката, но биха могли да са и следствие от влиянието на странични фактори, затова не бързайте с изводите и решенията. Сега не е време за изясняване на взаимоотношения, независимо дали те са лични делови или социални. Търсенето на разбиране и финансова поддръжка също няма да срещнат подкрепа и одобрение.  Още през уикенда обаче и в първите дни на следващата седмица, ще се задействат далеч по-благоприятни условия, които ще ви позволят да повярвате във великодушието на хората в обкръжението си и да се почувствате желани, обичани и ценени. Затова не рискувайте сега ценни за вас взаимоотношения.

Бъдете дипломатични, великодушни и мъдри, а в споровете и дискусиите подхождайте философски, без излишно фиксиране в детайлите и различията.Така за вас денят ще бъде източник на радост и удоволствие.

Успех!