БСП продължава хумора и сатирата

Напук червените отхвърлиха сделката на ГЕРБ да отпаднат фиктивните точки от днешното заседание

БСП не прие приятелската евтаназия, която ГЕРБ им предложи за съкращаване на предсмъртните мъки на вече делегитимираното правителство. След снощния пленум председателят на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева предложи: Ако отпадне точката за избор на членовете на Сметната палата от днешния дневен ред, ГЕРБ ще отмени и тази за вота на недоверие, която и без това вече е постигнала успех.

Няма сделка - депутатите отхвърлиха искането на десницата и ще гласуват по въпроса за членовете на финансовата институция.

Вместо това предстои нова, по-дълга пародия - изслушване на Пламен Орешарски и Драгомир Стойнев по компрометирания проект "Южен поток". Двамата ще се появят в пленарната зала, ни лук яли, ни лук мирисали, за да отговарят на също толкова фиктивните въпроси на собствените си съпартийци. 

Това ще стане в петък.

Днес, след като кворум има, ще се гласува петия вот на недоверие за провала на политиката на кабинета - този път, за фиаското във финансовата сфера.

Още не е официално ясно кога ще бъде хвърлена окончателно оставката на Орешарски, но всички догадки сочат понеделник за това обявление.