Днешното мнозинство стигна до властта с „измамата Костинброд“

Всички честни хора в БСП да признаят

Правителството на Пламен Орешарски получи национален вот на недоверие на 25-ти май. Резултатите от изборите за Европейски парламент показаха, че партиите, които го подкрепят не получиха обществено доверие, за да продължат да управляват страната. Нито една парламентарна процедура не може да даде по-ясно и категорично доказателство за загубеното обществено доверие в управлението, от прекия вот на избирателите. Toва пише в ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП ГЕРБ.

В нея пише още:

Днешното мнозинство стигна до властта с „измамата Костинброд“. Но преди три дни стана ясно коя е партията, която има най-високото доверие на българските граждани. Затова:

Призоваваме премиера Пламен Орешарски да признае този вот и след като не подаде с достойнство своята оставка преди една година, да я подаде още днес с цялата отговорност, на която е способен. Отказът от това решение приемаме като пряко доказателство за употреба и злоупотреба с властта в името на лични, тясно партийни  или скрити корпоративни интереси.

Призоваваме Атака, която подкрепя това правителство в разрез с обявените си политически принципи, за първи път в този парламент открито да ги потвърди и да прекрати подкрепата си за правителството.

Призоваваме ДПС да преосмисли участието си в днешното управление и като национално отговорна партия, каквато иска да бъде, да оттегли своите представители в правителството, без да чака изясняване на отношенията в БСП.

Призоваваме всички честни хора в БСП да признаят, че получиха с „измамата Костинброд“ шансовете си в този парламент. Днес те могат да спасят своята чест и достойнство като приемат оставката на Пламен Орешарски и съдействат за възможно най-бързото провеждане на предсрочни и честни избори.
Всеки ден на това управление е ден по пътя към националната катастрофа. Опитите да се реанимира нестабилното мнозинство чрез нови програми и персонални смени е израз на отчаяние от загубата на нечестно завзетата власт.

Една година България спря своето развитие  и реформи. Това не трябва да продължава!
Една година бяха пропилявани шансовете за оздравяване на икономиката. Това не може да продължава !
Една година прах в очите на хората, че нещо се прави за тях, докато се уреждат лични и партийни бизнес интереси. Това не е редно да продължава !
ПП ГЕРБ няма да участва в консултации, в преговори или други официални и неофициални формати  с нито една от партиите, които участват или пряко подкрепят правителството на Орешарски, докато те не приемат неговата ОСТАВКА. Да се прави ремонт на кабинета сега, е все едно да се прави изкуствено дишане на мъртвец – няма да даде никакъв резултат.

ПП ГЕРБ не иска власт за себе си на всяка цена !

ПП ГЕРБ иска бързи и честни избори, на които гражданите да кажат кого искат в управлението и каква политика подкрепят. Всяко друго решение ще тълкуваме като спекулация и неправомерна употреба на народния вот. Всяко друго решение ни води към политическа и икономическа национална катастрофа.
Да спасим БЪЛГАРИЯ !
ОСТАВКА !