БСП пак изтрещя! Иска Момчил 15-ти да се откаже от мандата

Другарски съд за Станишев

„В момента сме поставени пред две трудни задачи – как да продължи управлението на страната, при какви условия и с какви задачи, а другата е как партията да възстанови своите позиции, така че тя да не губи по-нататък привърженици”.

Това заяви по Нова телевизия зам.-председателят на изпълнителното бюро на БСП Янаки Стоилов. Припомняме, че вчера той направи изказване, че БСП трябва да се яви на следващите избори с ново ръководство.

„Не смятам, че и за страната, и за БСП е добре веднага да се отиде към избори. Дори заради това, че няма толкова категорично оформена подкрепа в момента. Дори партията, която е спечелила изборите, разполага с недотам висока подкрепа”, коментира още той.

„В момента БСП не трябва да се заема със своите собствени проблеми, защото това означава да се дестабилизира и правителството, и ние трудно да устоим на натиска”, добави Янаки Стоилов.
Той коментира и резултатите от евровота.

„Ние сме мандатоносител. Ние сме първата партия в управлението. Явно е, че на тези избори, много от избирателите на БСП не дадоха признание на партията като мандатоносител. Тоест, те са очаквали като съдържание на нейната политика повече, очаквали са по-отчетливо да се види водещата роля на БСП в този процес.

Според него голямата задача не е в това какви планове се правят, а дали БСП ще се вазстанови и ще се установи като първостепенна партия.

Янаки Стоилов коментира схемата 15/15 и изненадата на изборите Момчил Неков с думите:

„Едно щастливо съвпадение на две числа – това на коалицията, и на индивидуалния номер. Аз ако съм на неговото място, смятам, че той не трябва да се възползва от тази преференция”.