Ние побеждаваме с работа, работа, работа! Tе си знаят бокс, фехтовка, шах

Който нож вади, от рани „умира” - последният клип на Стефан Данаилов беше траурната песен към БСП

"По-силен вот от този, по-голяма победа, размазваща, срещу социалистите, няма, и в Европа, и в България. Да платиш смешни клипове, да ги въртиш един месец по телевизията, не значи, че правиш кампания. Ние сме обиколили всички градове и села - това е кампания.” Това заяви Бойко Борисов по време на официална пресконференция в НДК, като лидер на партията – победител в евроизбори 2014.

Огромни пари се изсипаха в тази кампания, с изключение на ГЕРБ, допълни той и посвети 11-те процента, с които ГЕРБ води пред БСП, на шефа на "Медиана" Кольо Колев, който постоянно предсказваше противоположни на тези резултати.

Орешарски и компания, седнали сте на чужди места. Би трябвало вече да са си подали оставката. Какви задачи Орешарски ще даде на неговите си министри, като е нелегитимен. Няма морално право да влиза в тази сграда. С какви очи Мишо Миков би се качил на трибуната, когато никога не е спечелил избор? Мая и в Кюстендил я бих. С кои очи тези хора ще ни размахват пръст от парламентарната трибуна. Тези хора не се явиха на вот на недоверие в петък, като казаха - в неделя бил вотът. Вотът е категоричен, в сряда трябва да има последно заседание, за разпускане на този парламент", посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов поздрави колегите от Реформаторския блок, които според него били подложени на огромен натиск. Те са нова формация и бяха размазвани от сутрин до вечер със социологии, подчерта той.

"Този парламент не е легитимен. Има ново политическо статукво, нови резултати. Не може да не отчетем резултата на Бареков, резултата на Реформаторския блок. Не може да не отчетем ръста на ДПС, не може нашия ръст да не отчетем. И не може да не отчетем падението на БСП, каза Бойко Борисов. Когато има вот на недоверие вчера към правителството, логично е от тях да дойде идеята, че трябва да си ходят. Как да го кажа по-ясно, каза Бойко Борисов. ГЕРБ, след предсрочни избори, когато състави кабинет, така, както народът ни е подредил, Томислав Дончев влиза в плановете ми за министър (поне). Когато го излъчихме за водач, ясно и точно се каза", каза Борисов.

"Ние - работа, работа, работа. Другото е бокс, фехтовка, шах".

Така Борисов  обясни победата на партията си. "Бих седнал със Станишев, да го питам: Докога ще стоиш да съсипваш държавата и партията си? Да направим предсрочни избори! Ако БСП започнат да правят нормални кампании, иначе какво - ние да вземем да облечем по едно трико, да сложим едни ръкавици, да се нокаутираме, да падаме, да ставаме. Какъв клип мога да направя? Този от БСП лежи и един го гали по главата "стани си, легни пак, стани си, легни". Тотален нокаут за БСП, мат за БСП, тежко прободени от ГЕРБ. Това са техните клипове. Последният клип на Стефан Данаилов беше траурната песен, траурното слово на Стефан Данаилов към БСП. Черно-бял, мъчно, тежко, загубил. Този клип е за сега, не преди изборите".

"Бихме ги размазващо, във Варна - размазващо, София - размазващо, Бургас - размазващо, Габрово... Аз ако бях на мястото на Станишев, на негово място щях да кажа: Този, който ме караше да правя такава кампания, пиара, го уволнявам, изигра ми лоша шега, за лъжите за "Белене", за лъжите за работни места, изиграха ми лоша шега. Нека да идем на предсрочни избори, дайте ми шанс да го бия още веднъж този проклетник от Банкя... Такива неща бих казал, на негово място. А не, че общинска полиция играела на изборите, това са смешни неща", каза лидерът на ГЕРБ.

Според него, веднага след предсрочни избори партията или коалицията-победител трябва да излъчи еврокомисар.

Имаме 4 кабинета подготвени - за самостоятелно, несамостоятелно, за сянка, за слънце, БСП - нямат, заключи Борисов.