РБ: Предотвратихме опита на Управляващата партия за предизборен преврат

Службите за сигурност и прокуратурата бяха въвлечени от БСП, Пеевски и марионетката им Бареков в конспирация срещу конституционния ред

Службите за сигурност и прокуратурата бяха въвлечени от БСП, Пеевски и марионетката им Бареков в конспирация срещу конституционния ред.

Разкритията на РБ за енергийната поправка в нашия закон под диктовката на Газпром обърнаха компромата срещу авторите му.

Като нямаха защита от обвинението в национално предателство, атакуваха Президента под предлог, че самият той бил заговорничил против България.

Факти:

1. Прокурор от Софийската градска прокуратура (СГП) е образувал предварителна проверка за държавно предателство срещу президента Росен Плевнелиев.

2. Проверката е започнала по сигнал на Николай Бареков.

3. Проверката е била  възложена на ДАНС.

4. ДАНС е започнала проверката: Председателят на ДАНС Владимир Писанчев е поискал с писмо документи от Президента.

5. Днес тази преписка е била прекратена от Главния прокурор на Републиката Сотир Цацаров. Мотивът за прекратяването е конституционен: в Конституцията пише, че Президентът се ползва от абсолютен имунитет и не подлежи на разследване.

По всяка вероятност всички, които участват в този заговор, са грамотни. Мнозина от тях са юристи. Би трябвало да могат да прочетат Конституцията и да разберат, че начинанието им е невъзможно.

Очевидно, то е замислено и изпълнено от хора, за които Конституцията е къс хартия.

Сега ДАНС трябва да започне разследване за национално предателство срещу Станишев и Орешарски.

Мълчанието на всички парламентарни партии по тази тема говори за тяхното съучастие в злоупотребите със службите за сигурност и прокуратурата.

България повече от всякога се нуждае от избор на радикална политическа промяна и от съдебна реформа.