17-18 май : Да бъдем конструктивни

Хороскоп

16-05-2014, 19:00

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

14 май: Пълнолуние в Скорпион - Тържеството на живота

Седмицата: Разум и чувства

Слънце в Телец, Луна в Стрелец - Козирог

Доколкото енергията на Пълнолунието е все още достатъчно активна и предвид  войнственото настроение на Венера, през почивните дни все още ще трябва съзнателно да контролираме проявите на безцеремонност и грубост в партньорските взаимоотношения, да избягваме високия тон и натиска в общуването. А така също и страстните желания за мимолетни сексуални авантюри, които освен че могат да застрашат съществуващи взаимоотношения са в състояние да ни навлекат неприятности от физическо или финансово естество.

Текущата астрологична обстановка ни позволява да си изградим по- философски подход  към предизвикателните ситуации в живота си. Опитайте се да се възползвате от това за да заемете позитивна житейска позиция, но не си позволявайте да проявявате пренебрежение към близките си, техните нужди и претенции, както и към по-ежедневните дела и обичайните задължения в семейството. Излишния размах и демонстративното пренебрегване на детайлите могат да ви костват повече, отколкото можете да си позволите. В събота, като цяло няма основателни надежди за ефективност на активните действия и решенията касаещи сериозни проблеми. Пасивната енергия на този ден, може да се окаже предизвикателство за по-активните личности, които осезаемо ще усещат зависимостта си от обстоятелствата. Мъдро е да не планираме сериозни дейности за този ден.

Неделя ще ни изненада с делово и прагматично настроение. Ще почувстваме основателен стремеж да се концентрираме върху най-важните текущи задачи. А важно ще бъде само онова, което е полезно конструктивно и с подчертана практическа полза.Това естествено ще пренасочи вниманието ни към личните цели, което може да създаде затруднения в общуването с близките. Постарайте се те да не се чувстват изолирани и самотни, ако не желаете да ви отправят претенции и капризи в опит да привлекат вниманието ви. Ще се засили способността да контролираме вътрешните си състояния, но и склонността да упражняваме натиск и контрол върху околните. Егоизмът и тщеславието могат сериозно да застрашат  както личната ни репутация, така и хармоничния обмен с околните. Умението да бъдем убедителни без да си служим с натиск и манипулация, ще ни помага да постигаме общо съгласие и да уговорим разумни и изгодни за всички страни условия.

Здраве, хранене и красота
В събота е подходящо да се поглезим с хубави храни и напитки без да прекаляваме и застрашаваме здравето си. Освен че ще бъде източник на доволство насладата от малките земни радости, това ще привлече допълнително благоденствие и радост в живота ни, което неминуемо ще укрепи самочувствието ни. От съществено значение за успешното протичане на този процес обаче е акцентът върху качеството, а не върху количеството. Обезателно се вслушайте в нуждите и желанията на организма си - сега той може да ви насочи към храна, която обичайно не присъства в менюто ви.