Седмицата: Разум и чувства

Хороскоп

11-05-2014, 23:32

Снимка:

N/A

Автор:

Eлена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата на големия космичен кръст

Сезонът на затъмненията

Едно представление, режисирано от Венера, под прожекторите на Пълнолунието по оста Телец-Скорпион.

Предстоящата седмица ще ни потопи истински в света на чувствата и страстите, а в морето от емоции, което го изпълва, ще се появят течения и водовъртежи, които могат да ни потопят в дълбините на неразрешени вътрешни противоречия и потиснати чувства. Представление, режисирано от Венера, под прожекторите на Пълнолунието в Скорпион.

Включването на Венера в големия космичен кръст, съчетано с Пълнолуние по оста Телец-Скорпион, ще добави към и без това добре заплетения възел от противоречия теми, касаещи разпределението на блага и ресурси. Ще подтикне съществуващите конфликти да излязат от зоната на идеологическото противопоставяне и борбата за разпределяне на властта и да преминат на по-прагматично ниво в борба за защита и налагане на икономически интереси. Пазарите и деловите споразумения ще станат изключително нестабилни поради което е желателно да пристъпваме с особено внимание към всякакви операции с парични средства, финансови сделки и договори за дългосрочно сътрудничество. В същото време както в международните договори и сътрудничества, корпорационни интереси и глобален финансов обмен, така и личните делови връзки и съдружия ще стане очевидна необходимостта от промени и преобразувания, обновление както в делата, така и във взаимоотношенията. Парите през тази седмица ще се харчат импулсивно и често не за това, за което е необходимо, а разточителството заплашва да отвори огромни дупки в бюджетите както на цели държави, така и на всеки от нас по отделно.

В личен план ще забележим изблик на чувства и страсти, нарастваща сексуалност и желание за емоционално себеизразяване, който би могъл да има разрушителен ефект както върху деловата активност така и върху личните взаимоотношения. Личните чувства и желания ще придобият приоритет, не оставяйки никакво място за удовлетворяване интересите на партньора. Емоциите ще търсят външна изява и бързо ще ни вадят от равновесие, ще реагираме по-остро на нападките, ще страдаме от недостатъчно внимание, а всяко недоразумение или случайност могат да станат повод за сериозен конфликт. Онова, което в друг момент просто няма да забележим или ще игнорираме, сега ще поражда бурна реакция и отхвърляне. Ще ни бъде трудно да скриваме емоциите си, а в дните на пълнолунието те ще станат видими за всички.В средата на седмицата импулсивността и желанието да се получи всичко веднага могат да създадат сериозни проблеми в бизнеса и личните взаимоотношения. Пълнолунието в Скорпион е на 14 май и ще ни постави в разгара на битката между разум и чувства, в която чувствата ще вземат решаваща преднина. Имайте пред вид обаче, че склонността да се игнорират чувствата и интересите на околните, независимо дали става дума за делови партньори, колеги или лични връзки, може да породи сериозна криза в живота ви.

Ситуацията е сложна и провокативна за съществуващите партньорства, тъй като подхранва ревност, демонстративни обиди и изясняване на взаимоотношения, касаещо потискана до момента неудовлетвореност от личния живот. Онова, което до момента сме успявали да преглътнем или прикрием, сега неудържимо ще се стреми да излезе пред целия свят и да заяви себе си.Така връзки, които са изчерпали своя потенциал, могат да бъдат окончателно разрушени. Нуждата от повече внимание и признание за личните и сексуалните достойнства може да стане повод за възникването на нови увлечения.Не възприемайте невинните комплименти като признание в любов. Не че любовта от пръв поглед не е възможна, напротив, тя обикновено се случва в подобни моменти. Отношенията ще възникват неочаквано, ще развиват бързо, почти мигновено, пламенно и страстно и ще приключват също така внезапно както са възникнали. За жалост съпроводено с отчуждение и разочарование. Инициативата през тази седмица е в ръцете на жените, които обаче следва да бъдат по внимателни, да се дистанцират от агресивни мъже и места със съмнителна репутация. Съществува реална опасност от проява на грубости, насилие над жени, в това число и сексуално. При мъжете, стремежът към развлечения и задоволяване на страстите може да доведе до сериозни финансови разходи и загуба на репутация.

Надежда дава хармоничния обмен на Венера с Меркурий, подсказващ възможност за решаване и на най сложната ситуация чрез диалог. Говорете и слушайте. Изкажете всичко което ви тревожи, но бъдете готови също така да изслушате с внимание събеседниците си. Искрените признания, както и готовността да бъдем добри слушатели,да предложим внимание и утеха са единствения начин да съхраним взаимоотношенията си с хората, на чието присъствие в живота си държим. Обменът Венера -Меркурий създава и прекрасни предпоставки за намиране на допирни точки между форма и съдържание, което го прави изключително стимулиращ за литературно творчество и ораторски изяви. В ситуациите, които имат подкрепата на съдбата, той ще позволи ползотворни обсъждания, преговори и установяване на полезни контакти и не на последно място регулиране на романтични, приятелски и делови взаимоотношения, установени върху интелектуална съвместимост и споделени интереси.