14 май: Пълнолуние в Скорпион - Тържеството на живота

Хороскоп

13-05-2014, 17:54

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Разум и чувства

Пълнолунието в Скорпион в 22,15ч. Всички духовни традиции от древността до днес, почитат този ден като един от най-магичните и потайни мигове в годишния кръговрат на живота.

Пълнолунието в Скорпион настъпва днес в 22,15ч и ще доведе до максимално проявление и реализация всички започнали в предходните дни процеси. И тъй като Скорпионът е знак, свързан с разпад и трансформация, съзнателно или не, днес ще бъдем подтикнати да надникнем в по-сенчестите кътчета на душата си и да освободим от там онова, което е узряло за освобождаване. Въпреки, че процесът е лечебен, а в някои случаи дори животоспасяващ за състоянието на душата и личността, той може да бъде свързан с болезнени преживявания, подтикващи към осъществяването на труден житейски преход.

Не случайно, още от най-древни времена, този момент в годината заема специално място в езотеричната традиция, като един от най-магичните и потайни мигове в годишния кръговрат на живота. На този ден се е родил Буда и всяка година се отбелязва празникът Уесак, за да се почетат и активира силите на просветлението и въплащението на светлината в човешката душа. А  древната келтска култура го свързва с отбелязването на празника Белтейн . Всяка древна религиозна традиция отбелязвала този ден в своя календар. Това е празникът на Земята, пира на Природата, Божествената сватба между Небето и Земята, когато Великата майка, Богинята на плодородието, е коронясвана с венци от цветя и е почитана с танци и веселие. Този ден бележи началото на лятото, когато цялата природа достига върха на своята сила и енергия, хората, растенията и животните се подготвят за предстоящите топли месеци. Това е време за любов и единение.

Ако ви е трудно да различавате доброто от злото в живота си,онова, което е полезно за вас и това, което ви вреди, то сега ще можете ясно да направите своята преценка. Сега е моментът да преодолеете и надмогнете себе си и негативните си качества, зависимости и пристрастия - към хора, навици и предмети. Да се освободите от нечие обсебващо присъствие или от собствената си обсебеност към някого, от натрапчивите мисли и импулси по отношение на някого или нещо, от склонността да злоупотребявате с власт и сила, чужди финанси, от негативни проявления като ревност, зависимост, разрушителни импулси, подозрение, вина, отмъщение и страх от изоставяне. Днес ще търсим, а понякога съвсем случайно ще откриваме, зародиша на случващото се около нас. А може и да ни се разкрият неподозирани истини - както за близките ни, така и за нас самите.

Вероятно мнозина ще се замислят къде насочват сили, средства и желания и получават ли срещу това адекватно отношение и възнаграждение. Това неминуемо ще повлияе на партньорските взаимоотношения, което ще изисква висока степен на самоконтрол и психическа устойчивост ако не желаем умишлено да ги поставим на изпитание. Прекалената подозрителност, маниакалната ревност и стремежът да се установи натиск и контрол върху някого могат да се насочат като бумеранг към вас, отнемайки ви онова, което сте смятали за безусловно. Въздържайте се от манипулация и натиск върху околните.Необходимостта да се намери пълноценен израз на дълбоката емоционалност може да ни подведе към неразумна щедрост и не добре премислени обещания.

Отнасяйте се спокойно към загуби и провокации през днешния ден. Ако ви се налага да се занимавате с не много приятни теми и въпроси, нека успокоение ви носи мисълта, че утре те вече ще са минало. Утрешният ден ни обещава по-леко и оптимистично настроение и поява на благоприятни възможности за изход от критичните ситуации, възникнали през последните дни.

Онези, които са се посветили на духовното си израстване и служене, и следват свързания с това път, днес  могат да се опитат  да бъдат по-възприемчиви по отношение на това, което иска душата им. Повече от всеки друг, можете да комуникирате с Духовната Йерархия и да сътрудничите за еволюцията на съзнанието на цялата планета. Бъдете проводници, канали на колкото се може повече духовна сила, позволете и да премине през вас, като се стремите да задържите вниманието си върху светлината. Активни са Силите на Просветлението, които произтичат от Сърцето на Бога. Те са свързани с божественото разбиране и днес могат да достигнат и да подкрепят всички, които обичат своите събратя и активно им служат. Тази енергия е свързана с втория аспект или принцип на божествеността, с енергията на любовта. Направете нещо хубаво за някого или за Земята, опитайте се да откриете доброто у всеки и го превърнете в причина да обичате!

 

Успех!...И нека Светлина, Любовта и Силата, възстановяват промисъла на Земята!