16 май: Толерантност и великодушие

Слънце в Телец, Луна в Стрелец. Астрологична картина на деня

И днес активното общуване, срещите със стари приятели и делови партньори ще бъдат носители на нови идеи и възможности, шанс за създаване на перспективни връзки и за провеждане на доверителни разговори. Хармоничният обмен между Венера и Меркурий ще внася лекота в общуването и ще носи интересни и ярки идеи. Дори от най-повърхностен разговор или с нищо необвързваща среща ще можем да получим информация, която да ни бъде полезна. Потърсете приятел от детството или по-скорошен познайник, с когото ви свързват дружба или общи интереси. Разговорът може да се окаже не само приятен, но и ползотворен. Не избягвайте коментари относно личността ви-днешният ден освен всичко друго, ни дава възможност да се погледнем отстрани и да си направим съответните изводи, най-вече по отношение на реалния си потенциал и възможности.

Позитивните тенденции могат да се помрачат за онези които се окажат замесени в темите на Венера и Големия космичен кръст. Ще ги разпознаете чрез изострената нетърпимост и разочарования във взаимоотношенията с околните. Особено в интимните, където сега не е най подходящия момент да търсим взаимност и да разчитаме на спокоен тон при изясняване на недоразумения. Опитайте се да подходите с дипломатичност и такт в критичните моменти.Те ще ви помогнат да преодолеете всяка критична ситуация, стига да не се стремите на всяка цена да наложите мнението си. Въобще толерантността и умереността са ключът към спокойствието ни през този ден, тъй като съществува тенденция към показни постъпки и действия с широк размах. Те обаче могат да ви накарат да съжалявате в последствие, особено що се отнася до дадените обещания и излишните разходи.

Работа и бизнес
Емоционалния подем в първата половина на деня ще ни помогне бързо и успешно да се справим с текущите задачи. Избягвайте скучни и рутинни задачи върху които се налага принудително да задържате вниманието си. Така и няма да успеете, а породилата се от това нервност ще ви попречи да бъдете обаятелни и убедителни, в случай че се налага да си взаимодействате с околните или се нуждаете от тяхната помощ. Посветете първата половина на деня на срещи, а в следобедните часове ще можете на спокойствие да поработите в усамотение и да се заемете с по-незначителните дела.

Здраве, хранене и красота
Движението, разходките и кратките пътувания днес ще се окажат полезни не само за социалния ви живот но и за физическото благосъстояние. Използвайте приливът на енергия за акумулиране на запаси чрез по-активни спортни занимания. Денят е подходящ за провеждане на разтоварваща диета и пречистване на кръвта, въобще днес всичко свързано с поддържането на чистотата във вас и пространството около вас ще има незабавен ефект както върху външния ви вид така и върху вътрешното ви състояние.