Задържани са сепаратисти със 100 000 попълнени бюлетини (видео)

"Народният кмет" Понамарьов е издал заповед да се разстрелват незабавно задържаните "военопленници" в Славянск

В Източна Украйна са задържани проруски сепаратисти с близо 100 000 попълнени бюлетини за днешния референдум. Това съобщи в социалната мрежа "Фейсбук" Александър Йорданов.

Днес източните области на размирна Украйна гласуват по въпроса за своята независимост - питане, организирано от сепаратистите в страната и осъдено от Запада.

Откритите в чувал бюлетини са били подготвени за референдума днес, попълнени с отговор "Да". Повече информация можете да видите във видеото по-долу.

Междувременно ситуацията и тонът в Източна Украйна продължава да се изостря - "народният кмет" на Славянск Вячеслав Понамарьов е издал заповед да се разстрелват незабавно задържаните военнопленници, а в Русия вицепремиерът Дмитрий Рогозин, когото Румъния отказа да пропусне през въздушното си пространство, заплаши северната ни съседка, че следващия път ще пробва с бомбардировач.

"1. Задържани са проруски сепаратисти с близо 100 000 попълнени с отговор "да" бюлетини за УТРЕШНИЯ референдум организиран от сепаратисти и терористи - в Източна Украина. Виж видео.
2. "Народният кмет" на завладяния от сепаратисти Славянск, Вячеслав Понамарьов, е дал заповед задържаните "военнопленници" да се разстрелват незабавно.
3. В Туитър Дмитрий Рогозин - вицепремиер заплаши Румъния, че следващия път ще полети с бомбардировач над тази страна. Преди това Румъния забрани самолетът, с който летеше руският вицепремиер да навлезе във въздушното пространство на Румъния", написа във Facebook Александър Йорданов.