АБВ се създаде заради липсата на национални цели и съгласие в България

Ивайло Калфин: В цяла Европа градовете в районите около река Дунав са сред най-богатите

АБВ се създаде заради огромната липса на национални цели и национално съгласие в България. Това заяви на среща - дискусия с жители на Белоградчик водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин, съобщиха от пресцентъра на АБВ. Калфин коментира, че е напълно нормално различните политически формации да имат различни политически цели и тези, но не е нормално да се хранят от конфронтацията помежду си. И отново подчерта, че у нас липсва погледът в перспектива.

В Белоградчик Ивайло Калфин обясни, че в цяла Европа градовете в районите около река Дунав са сред най-богатите. У нас това са най-бързо западащите и бедни региони. Общото между отделните партии е интересът на българския гражданин, подчерта Калфин и обясни, че в държавата ни, включително и в най-бедния в Европа Северозапад, налице е огромен потенциал, който обаче не се използва. За това е необходимо да си поставим за цел да имаме нов тип икономика – такъв, където се произвежда и се създават нови работни места, обясни евродепутатът. За целите на България Европа може да ни даде и опита и инструментите, стига да определим целите си, каза още Ивайло Калфин.

Основните политически сили трябва да изработят няколко приоритета на действие, които да мобилизират българите, категоричен е Ивайло Калфин. Той отново очерта петте национални приоритета на АБВ, където трябва да са насочени основните сили у нас и които са фундаментални за развитието на нацията – икономика, здравеопазване, образование, начинът на функциониране на държавните институции и основният – демографската катастрофа, към която се движи страната ни. „Тези теми нямат партиен цвят, но имат партийни решения”, категоричен е евродепутатът.