Нарязаха гумите на колата на Цветанка Ризова

Возилото е било надраскано

Гумите на личния автомобил на водещата Цветанка Ризова са били нарязани с нож, а цялата кола надраскана. Новината съобщи самата тя  в предаването "Тази неделя" на bTV.

Случи се тези дни, след едно интервю, каза Ризова. Тя обаче не пожела да посочи кой свой гост има предвид. "Аз го казвам по друг повод”, уточни журналистката, докато говореше за 19-годишния си син Георги, вече студент в Англия. Тя добави: „Тогава за пръв път се усетих колеблива, смутена. Синът ми тогава ми заговори все едно ми е брат. Попита ме за какво правя всичко това, нещо за тия години променило ли се е, случило ли се е. И започна да ми изброява проблемите. Тогава разбрах, че детето ми е пораснало"

Водещата досега не е съобщила за инцидента, защото не обичала да се героизира и според нея журналистите не бива се поставят в центъра на вниманието. Не е подала и жалба в полицията, защото не вярва, че престъплението ще бъде разкрито.

"При Генка беше друго - това е взрив", обясни Ризова в отговор на въпрос защо не е съобщила публично за тормоза. Тя изрази очакването си извършителят и на двата случая да не бъде разкрит.

Преди година Ризова подала жалба в полицията, след като получила гнусни имейли от обществена фигура. Тя обясни: Нямаше как да не реагирам, защото заплахите бяха ясни, а човекът бе обществена фигура. Имейлите бяха отвратителни".

Автомобилът на водещата на сутрешния блок на bTV Генка Шикерова беше опожарен през нощта на 2 април. Инцидентът с лекия автомобил Шкода Октавия е станал до кръстовището на улиците „Александър Фон Хумболт“ и „Алфред Нобел“ в квартал "Гео Милев", близо до блок 5.

Това е вторият подобен инцидент с возило на Шикерова. В средата на месец септември миналата година личната кола на водещата – пежо 308, беше подпалена. Тогава тя потвърди, че става дума за умишлен инцидент.