Спецоперацията в Славянск взе първите жертви

Един е убит и петима са ранени в хода на антитерористичната операция


Започналата тази сутрин антитерористична операция в Славянск взе първите жертви, предаде УНИАН, цитиран от световните агенции.

„Украинските сили провеждат антитерористична операция. В момента от наша страна има трима ранени. Няма данни за загуби от страна на противника", съобщи ръководителят на центъра за военнополитически изследвания Дмитрий Тимчук на своята страница във Фейсбук.

В същото време се появиха съобщения за трима ранени сред проруските активисти, които окупират сградата на полицейския участък в града. Протестиращите в Славянск съобщиха, че в редиците им, както и сред местните жители има жертви и пострадали по време на спецоперацията на украинските сили за сигурност в града, съобщава „Россия 24", позовавайки се на координатора на народното опълчение Вячеслав Руденко. Той отбеляза, че сблъсъци с правоохранителните органи има на блокпостовете на входовете на града, където е разположена украинска бронетехника от Харков.

По данни на РБК-Украйна, спецчастите са успели да премахнат два блокпоста, създадени от привържениците на федерализирането на Украйна на входовете на града от страна на Краматорск и Харков.

Припомняме, че днес украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков съобщи за началото на силова операция в град Славянск, Източна Украйна. Ръководител на операцията е Антитерористичният център на украинските сили за сигурност. Привлечени са части от всички силови подразделения в страната, гласи съобщението на Аваков.