Украйна ще реагира твърдо на масовите безредици

Организирането на масови безредици е тежко престъпление, което се наказва със затвор от 5 до 8 години

 

Украинското министерство на вътрешните работи се закани да реагира твърдо на масовите безредици в страната, особено в Донецка, Луганска и Харковска област, предаде агенция "Новости".

Специалните подразделения на украинската служба за сигурност се отказаха да атакуват окупираните от проруски активисти административни сгради в източните райони. В сряда министърът на вътрешните работи Арсен Аваков обеща да разреши кризата за 48 часа или със сила, или чрез преговори.

От украинското вътрешно министерство напомнят, че организирането на масови безредици е тежко престъпление, което се наказва със затвор от 5 до 8 години, а при смъртна някой от участниците - от 8 до 15 години.

Междувременно, лидерът на партия "Свобода" и кандидат за президент на Украйна Олег Тягнибок заяви, че международната общност може да опрости външния дълг на Украйна, както стана с Полша и Гърция.

По-рано назначеният от Върховната Рада за министър на финансите Александър Шлапак съобщи, че заради обезценяването на гривната държавният дълг на Украйна ще превиши тази години 800 милиарда гривни или 72 милиарда долара.