Путин в агония. Краят на империята настъпва?

Олигарсите с радост ще предадат тиранина ....

Европейският съюз и САЩ планират една от най-мащабните операции в историята за задържането на лица, за които се предполага, че са част от "престъпното обкръжение" на руския президент Владимир Путин. За операцията съобщават европейски журналисти, цитирани от украински медии.

Според открити източници, ЕС и САЩ са забранили напускането на територия им на около 180 души, заподозрени в участие в "престъпни групи" и пране на милиарди долари.

Задържането на 48-годишния украински бизнесмен Дмитрий Фирташ вече е факт. Грози го лишаване от свобода до 15 години.
Според източник от австрийските органи за защита на реда олигархът е "обвинен в създаването на престъпна група и подкуп на индийските власти при влизането на неговата компания в проект по разработка на титаново находище". Според следователите "Фирташ е използвал над 18 милиона долара за подкупване на властите в индийския щат Андхра Прадеш". Случаят привлече вниманието на американските власти, защото суровините от индийското находище се доставят и в САЩ.
Арестът на Фирташ може да има за цел да засегне неговия руски партньор Аркадий Ротенберг, който е близък до Владимир Путин, написа украинският разследващ журналист Серхий Лещенко в онлайн вестника "Украинска правда", цитиран от Франс прес.
Фирташ беше близък до клана на президента Виктор Янукович, а олигархът Ротенберг е партньор по джудо на Владимир Путин, посочва Лещенко.

Ходът на САЩ и ЕС е прост - ако Путин продължи военната намеса в Украйна, те ще ползват всички законови средства и основания да задържат лицата от "престъпното му обкръжение".
По информация на Deutsche Wehle, Михаил Ходорковски доброволно е разкрил "схемата на Путин".

Ако Русия продължи агресията в Украйна, ЕС и САЩ ще започнат стотици наказателни дела срещу Путин.

Според експерти, подобен ход е изненада за руския президент, тъй като същите тези милиардери трябваше да дадат на властите в Русия правомощия за налагане на вето върху финансовите решения, които ръководените от тях бизнеси взимат.
Олигарсите с радост ще предадат тиранина ....