Асен Генов и Светльо Витков „кръстосаха шпаги“

Двамата се впуснаха в спор за полиграф и решенията на "Глас народен" във Facebook

Лидерът на ПП „Глас Народен“ Светльо Витков и известният блогър и протестиращ Асен Генов кръстосаха виртуално шпаги в социалната мрежа Facebook. Причина за напрежението стана острата критика, която блогърът направи към действията на партията, наричайки я популистка.

Всичко започна тази сутрин във Facebook със следното съобщение:

"Партия Глас народен се професионализира... И популизъмизира. Витков сложи костюм и риза и взе да говори тихо и спокойно. Не произнесе нито един вулгаризъм в ефир, а на единствената сексуална шега се спря по средата. Ел Президенте вече не е гласът на пънк бунтарството. Ел Президенте възпроизведе модела Борисов-Бареков. С лицето си "гарантира" генералната промяна, при което Генералът предопределя(ше) избора на всеки и всичко на локално и национално ниво, стига да застане и да се снима до него"

Според Генов излишно да се набляга на резултатите от полиграфа, защото те нямат правна сила и стойност. Статусът пуснат тази сутрин събра над 60 харесвания и над 80 коментара.

Впоследствие от ПП „Глас Народен“ реши да отговори, отново във Facebook. Ето какво пише в статуса, подписан от Светльо Витков:

"Популистът вика – дръжте популиста!

Разбрах, че Асен Генов намира полиграфското изследване, на което бяха подложени кандидатите за евродепутати от Глас Народен, за популизъм. Смятам, че човек може да говори за нещо или от позиция на опита, или от позицията на чул и прочел. Хилядите написани или изречени думи нямат и стотна от силата на едно действие", отвърна му Витков, също в социалната мрежа.

Хиподилски цитира изказване на протестъра, че „ако аз мина полиграф, че нямам конфликт на интереси, за да стана евро–депутат на "Глас народен" – това ще е ефектно!” и официално го покани да премине през детектора на лъжата и да даде мнението си след това. "Ще заплатим разноските по полиграфа и ще обявим резултатите, за да е “зрелищно“.

"Моля, да упоменеш свободна за теб дата за провеждането на теста.

Относно личното ми представяне и поведение, намирам пак, че разбираш от всичко и можеш да дадеш съвети на всеки. Отговорът ми е, че явно добре познаваш дълбоката ми душевност и мислиш за мен, надявам се, с добро... Благодаря ти, мили ми Асене, но не разбирам от какво е предизвикана откровената злонамереност, защото не виждам градивност в изявлението ти. И последно, ако не посмееш да преминеш през полиграфското изследване, смятам изявлението ти за пълен популизъм".

Последната дума за момента има блогър, който отново реши да използва Facebook за право на отговор. Той пита пита Витков следните неща:

„1. в какво ме обвиняваш, че да мина полиграфа? В желание да стана евродепутат? За сега, нямам такова. За да приема - трябва да знам какви ще са въпросите. Ако са в политическата сфера - става. Бих приел. Ако са в сферата на конфликти на интереси според изискванията на законите за изборните длъжности - пак става. Но ако ще ме питате дали съм се виждал тайно със Сорос - не става! Добре знаете с Venci Micoff, че се виждам през ден... Всеки втори ден. Всеки първи бъркам химията за кемтрейлса... Питай Венци.
2. Ако премина и съм годен за евродепутат, ще ме включите ли в листата си? Искам водач! Може ли? За да е зрелищно. Понеже ме кани лично преЦедателят и зам. преЦедателят!..
3. Ти да не се обиди, че не успя да изръсиш нещо цинично в ефир? Нали сам казваш, че си, цитирам, "заякнал от чекии"? (Край на цитата) Каза го на Борисов. На ноя концерт за ГЕРБ (Нищо лошо няма в това да се свири за партии).
4. Успоредно с мен, предлагам и ти да минеш полиграфа. Въпросите ще ги подбера аз така, както вие, с Венци, ги подбирате за мен. Щото ти няма да водиш листата, пък ме каниш да мина аз теста“.

Генов заключва, че е съгласен „да направим шоу. За драгия зрител и драгия избирател... И в заключение: костюмът ти седи добре!..“.