И Светльо Витков излиза на площада

Симпатизантите на Глас Народен се събират пред Кристал

Една от изненадите на последните избори - Глас Народен, също излиза на протест днес в 18.30 часа. Светльо Витков призова всички техни последователи да излязат и да изкажат своята гражданска позиция.

Глас Народен публиква своята позиция във Facebook, мястото, където те основно водиха предизборната си кампания.

"Глас Народен е партия, която създадохме, за да се борим със статуквото - с принципите на 23 годишното политическо управление на България, което ни превърна в безгласни емигранти в страната ни. ГЕРБ унищожиха малкия и средния бизнес и превърнаха България във фирма с ограничена отговорност, за което и ние им търсим сметка.
В момента правителството е на БСП, ДПС и Атака. От месец. Правителство, оглавено от господин Пламен Орешарски, човек минал през СДС и Тройната коалиция. Първите стъпки, които това правителство пое е да си разчисти сметките с ГЕРБ, както и да унищожи малките партии чрез отнемане на държавната субсидия.
В момента за зам. министър на образованието е предложена госпожа Мукаддес Налбант – същата, която беше замесена в докладите на Комисията за защита от дискриминацията, препоръчващи да бъде смекчен тона в поезията на Ботев, както и че Васил Левски е заловен от Османската полиция, защото е нарушавал реда...
Днес, за 15 минути и без обсъждания, за шеф на ДАНС бе назначен Делян Пеевски. Няма да коментираме предложената за зам.-министър на земеделието - Пени Ботева ( Пенка Христова), бишва фолк певица.
Проблемът не е в професията, а в експертността, опита и образованието - нещо, което настоящият програмен кабинет „Беров 2” обяви, че ще следва.
Ние ще участваме в протеста срещу назначаването на Делян Пеевски, защото сме срещу начина на избор на некомпетентни хора на висши управленски постове и назначаването на доказано дискредитирани хора, чиито цели са единствено лични.
Глас Народен се разграничава от всякаква подкрепа към ГЕРБ, в каквато този протест би могъл да се превърне. Призоваваме всички наши симпатизанти да се включат в протеста днес, 18:30 пред Министрески съвет. Събираме се в 18:00 пред Кристал и отиваме заедно", пише в официалната позиция на партията.