Кои са основните виновници, предизвикващи неприятни телесни миризми?

Струвало ли ви се е някога, че имате проблем с потенето и неприятния мирис, без да има реална причина за това – не сте на тренировка, не сте ядосани или нещо подобно?

Може проблемът да е в храната, която сте погълнали. Вижте кои са основните виновници, които могат да предизвикат неприятни телесни миризми.

Алкохол
Освен че влияе зле върху здравето и младежкия ви вид, алкохолът може да е виновник и за неприятните телесни миризми. Когато пиете алкохол, по-голямата част от него преминава през черния дроб, но около десет процента се изхвърлят от тялото чрез потта и урината и са причина за лош дъх и засилено изпотяване.

Лук
Изключително полезен е за гонене на настинките, но когато го ядете, като че ли неговият мирис излиза от всички пори на тялото ви.

Месо
Едно изследване в Прага показва, че веганите имат много по-малко проблеми с неприятните телесни миризми от хората, които често консумират месо.

Цвекло, спанак…
Храните, пълни с метил, като спанак, цвекло и соеви продукти, освобождават триметиламин, който се отделя чрез потта и има не толкова приятна миризма.