Скандално! Нови опорни точки излязоха наяве

Пиарите на "Позитано" "тактично" определят курса на изявленията

Нови опорни точки в кореспонденция между пиар компания и "Позитано", които съдържат инструкции към червения актив за това как да се коментират горещи и неудобни теми, излязоха наяве.

В новата порция документи от периода март 2013-януари 2014 година отново прозира образа на Моника Станишева. те са изпратени от агенция "Leadway Media Solutions" до интернет сайта "Биволь".

В опорните точки от 14-17 юни 2013 - когато Делян Пеевски бе назначен за председател на ДАНС, се лансира тезата, че решението е "нестандартно".

"Пеевски е подходящ защото е много навътре в далаверите на Цветанов и Борисов, както сам го каза в НС. И затова високопоставените гербери трудно могат да се примирят с подобен избор, защото няма по-върл враг от довчерашния приятел", гласи едно от пиар напътствията за коментари в публичното пространство.

Ето какво още пише в "опорните точки", издадени да защитят кандидатурата на Пеевски:

 "Решението е нестандартно, но и ситуацията, в която ГЕРБ превърнаха спец службите е уникална - да работят не в интерес на страната, а за да обслужват бизнес и политическите интереси на Цветанов и компания. Пеевски е наясно, кои са скритите агенти на бившия ВР министър в службите и ще ги неутрализира най-добре."

" Този със сигурност няма да остави верните хора на Цветанов в спецслужбите, защото ще ги реорганизира основно."

 "Пеевски се скара с Цветанов още в Парламента, какво остава като оглави спецслужбите - ще се намерят доказателства за далаверите им, затова и ГЕРБерите треперят."

 "Пеевски е подходящ защото е много навътре в далаверите на Цветанов и Борисов, както сам го каза в НС. И затова високопоставените гербери трудно могат да се примирят с подобен избор, защото няма по-върл враг от довчерашния приятел. А при проверките на работата през мандата им разследващите вече ще задават точните въпроси."

 "На зла круша - зъл прът. Щом ГЕРБ опищяха страната, значи изборът на Пеевски за шеф на ДАНС ги е ударил по слабото място. Сега като нищо ще се намерят и доказателствата, които липсват на прокуратурата за да си свърши докрай работата."

 "Толкова бурна реакция срещу този кандидат издава само едно - огромен страх и ужас у върховните гербери. Най-опасни са довчерашните приятели, които ти знаят всички далавери."

"ГЕРБ не могат да търпят повече - след прокурорските проверки, сега и бившият им приятел и сега най-яростен противник да оглави ДАНС. Знаят, че ще ги пратят в затвора и затова искат разтурване на парламента и извънредни избори."

 "Наистина ГЕРБ нямат нищо против Д.Пеевски, защото той ги обслужваше вярно чрез медиите си близо 4 години. Но много искат властта и си търсят поводи за метеж, за да се върнат отново начело на държавата!"

 "Сякаш някой е очаквал ГЕРБ да си признаят. Та точно те, вместо да останат да дискутират кандидатурата за ДАНС в парламента, излязоха и започнаха да подклаждат протестите. А Борисов откровено заяви, че "пилците се броят на есен" ."

 "Пеевски начело на спецслужбите ще обърка сметките на много хора, а някои недосегаеми гербери може и в затвора да влязат. Затова е цялата политическа олелия."

След избухването на протестите ДАНСwithme, тезите се изменят в посока срещу демонстрантите. Протестиращите са "платени" и "обслужват единствено ГЕРБ", а изборът на Пеевски е бил грешка, но "само който не работи, той не греши".

 "Пеевски беше едно наистина нестандартно решение - силно мотивиран да пресече контрабандата външен за системата на спец службите човек. Но пък обществото не го прие и правителството си коригира решението. Протестите са платени и обслужват единствено ГЕРБ,като целят връщането им на власт."

 "Изборът на Пеевски беше грешка - ама само който не работи той не греши."

 "Не защитавам Пеевски, но никой не може да го обвини, че е намесен в наркоканалите. Точно той можеше да ги пресече, защото е медийно и финасово силен - илюзия е, че обикновен човек може сам да излезе и да се опълчи срещу статуквото. Ама не е перфектния избор и това се отчете като грешка от правителството. На практика протестите нямат причина!"

 "Без да дадат поне малък толеранс на новото правителство, гражданите ще върнат ГЕРБ на власт. Протестите нямат мотив - и Пеевски се отказа, и забраната на тютюнопушенето остана. За какво протестират?"

" Протестиращите са много заблудени - за по едни 100 лв са готови да обрекат децата си да живеят под диктатата на мафията завинаги. Защото следващите избори няма да има, а просто печатницата на ГЕРБ ще се постарае да достави по места правилно попълнените бюлетини".

" От хаос, безредици и нерешаване на икономическите проблеми на страната полза имат само изпадналите от властта мутри на ГЕРБ. Надяват се хората отново да ги върнат начело на държавното управление, дори с цената на тотален разгром на държавността. Не дадоха дори 10 дни спокойствие на новото правителство!"

Относно вътрешнопартийната опозиция срещу назначението на Пеевски тезите са следните:

"Не прави чест на вътрешнопартийната опозиция да използва една грешка за да свали цялото правителство и реално да обслужи интересите на ГЕБ като самосвали Коалиция за България от властта!"

 "Намери се най-честния в БСП - Кадиев. За енергетиката да не отваряме дума, щото там той и жена му са като оплетени черва с кожодерите.... Но пък човекът зове вътрешнопартийната опозиция да връща Гоце на власт. Я по-добре се скрий и си замълчи."

 "Много е подло вътрешнопартиен опонент да критикува лидера си по медиите. Ако сравним Станишев с Р.Петков и трябва да се избира - предпочитам човека с европейското мислене, който не контактува със знакови фигури от ъндърграунда..."

 "Права е И.Йотова, че ЕП не се интересуват от конкретните имена на ръководителите на държавните ни институции, а реформите и работата да вървят. Но ГЕРБ се страхуват специално ДАНС да проработи, защото контрабандните канали са основен източник за финансирането им."

 "Лесно им е на тия БСП-ари от далечен Берлин да подкрепят по принцип модерната социалдемокрация у нас. Ама преди това трябва да се почистят Авгиевите обори на спец службите, покровителстващи контрабандата. Това може да свърши само някой достатъчно мотивиран и външен за системата човек, амбициран да прочисти и реформира системата."

По неудобната тема за подкрепата на "Атака", от която зависи стабилността на правителството", пиарите съветват и Сидеров как да се държи:

 "Сидеров даде пример на ГЕРБ как се държи депутат, изпратен в парламента за да работи. Принудителното безделие на парламента и правителството обслужва интересите само на герберите, които не могат да приемат отпадането си от властта."

 "Все някой трябва да нарече нещата с истинските им имена. Не разбирам защо толкова се обиждат от "Господарите...". Когато те се подиграват с хората е нормално, но като им върнат жеста - било клевета... Волен е като някакъв съвременен Мунчо, който може и да е луд, но говори истини."

 "Волен може и да не се държи възпитано, но досега всичко, което казва за политическата и медийната обстановка у нас е точно. Просто му липсва куртоазия и лицемерие."

 "Атака всъщност се пазари да я подкрепят за импичмънта на президента - едва ли ще го постигне, но въпреки това според мен ще се върне в парламента. На парктика такива спешни избори обслужват единствено интересите на ГЕРБ - замитане на следите и прекратяване на съдебните производства срещу тях."

 "Сидеров е прав, не може 100-ина младежи, които си уплътняват времето като "протестират" за дребните стотинки на ГЕРБ да блокират всеки ден центъра на София. МВР трябва да осигури нормалното функциониране на градския транспорт и да гарантира, че гражданите могат да се придвижват свободно."

 "Медиите наистина преекспонират протестите на т.нар. "мирни и високоинтелигентни", самообявявили за истина от последна инстанция хейтъри. Но поне хората на Сидеров могат да отпушат движението в центъра на столицата и да прогонят тези закъснели хипари оттам
 са прави, защото реакция по случая Сидеров имаше, но и не сме васална република на никого."