ТИР-ове блъснали двама души на турската граница, трети е пребит

Трима души са пострадали при инцидент тази нощ на ГКПП "Капитан Андреево", двама от тях са блъснати от камиони на пещерска фирма, а третият е пребит от шофьори

Инцидентът е станал около 4 часа тази сутрин, потвърди говорителят на хасковската полиция Нина Николова, цитирана от БНР. 
Шофьорите на ТИР-ове на пещерска фирма се изнервили от чакането на пункта и решили да пробият блокадата, за да преминат на турска територия. Два камиона преминали с висока скорост и блъснали двама от стачкуващите. 
По-късно водачи от същата фирма нападнали и пребили още един протестиращ. 
"Eдиният от протестиращите е пострадал по-тежко. Единият от шофьорите на пещерската фирма е с акт за употреба на алкохол", допълва Николова. 
На собственика на фирмата-превозвач е съставен акт за неизпълнение на разпореждане.
Малки превозвачески фирми блокираха вчера "Капитан Андреево" и ще останат до сряда. Големите фирми не се включиха в блокадата. 
Стотици шофьори от двете страни на границата очакват 21 февруари, когато е насрочена срещу между транспортните министри на Турция и на България с надеждата, че ще разреши кризата за разрешителните за превоз.
Дипломатически източник пък твърди, че между Турция и България е възникнало напрежение заради блокадата на границата между двете страни. 
Отговорен представител на турската автомобилна асоциация е обяснил, че две български компании за международни превози, разраснали се през последните няколко години, притискат турските превозвачи и искат техните курсове за Европа.