Искат доживотен затвор за убиеца на красивата Стефка

Момичето бе намерено мъртво в канал близо до село Кадиево

Най-тежкото наказание - доживотен затвор, иска пловдивската прокуратура за 22-годишния Владимир Костадинов. Той е обвинен в жестокото убийство на бившата си приятелка Стефка Маджарова и отива на съд, пише "24 часа".

Красивата абитуриентка бе намерена мъртва на 13 юни м.г. в канал близо до с. Кадиево. След като я зашеметил, убиецът завлякъл тялото й във водата и я оставил да се удави. После се прибрал посред нощ, измил се и легнал да спи. Иск за 500 000 лева пък завеждат родителите на Стефи - Николай и Стоянка Маджарови. "Парите ще даря на хора в беда", категоричен е бащата.

Драмата разтърси жителите на пловдивското село Йоаким Груево, където живееше момичето с родителите си. Те се занимават със земеделие и бяха наели на работа екзекутора на дъщеря си. Владимир и Стефка се запознали преди 3 г. в Ивайловград, където девойката била на гости у баба си. По-късно тя представила приятеля на най-близките си.

След месеци бащата Николай взел Костадинов на работа при себе си, дал му да ползва и кола. Не след дълго обаче родителят разбрал, че младежът прави проблеми на дъщеря му - притеснявал я по телефона, ходел в училището в Пловдив.

Впоследствие Стефка се запознала с друго момче - Пенко Ламбрев от Кричим.

На 12 юни м.г. Пенко пристигнал около 20,30 ч пред дома на Стефи, качил я в колата и поели към Кричим. Владо тръгнал след тях. Спрял до колата им и държал дърво в едната си ръка. "Да не би да си дошъл да ме убиваш", попитал Ламбрев. "Искам да говоря с нея", отвърнал наежен Владо и хвърлил кола встрани. После започнал да се кара с момичето. Казал, че Стефка е само негова и много я обича. Девойката обаче се върнала в колата на Пенко и поели към Кричим.

Владимир карал до тях и пращал есемеси, че я обича. Около 22,30 часа Ламбрев оставил момичето пред пред дома му в Йоаким Груево. Там вече я чакал бившият й приятел, който успял да склони Стефка да се качи в колата, предоставена на Владо от баща й, за да си изяснели отношенията. Поели към полето посред нощ. Костадинов нанесъл няколко юмрука по главата и ръцете на красавицата. Тя се отбранявала, но безуспешно.

След като изпаднала в безсъзнание, той я изнесъл към канала и потопил главата й във водата, докато се удави.  Пред разследващите Костадинов твърди, че двамата със Стефка вървели по дигата, тя се подхлъзнала и паднала. Той се бил опитал да я спаси, но не успял.

Обвинението разчита на експертизите. Според една от тях момичето е ударено с твърд предмет. Друга сочи, че под ноктите на Владимир има ДНК на Стефка.