Приятелите на удавената Стефка: Искаме доживот за убиеца (СНИМКИ)

Оставиха в ареста Владимир. Пак се опита да излъже, че момичето се е подхлъзнало и паднало в канала

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Окръжния – 22-годишния Владимир Костадинов, обвинен в убийството на бившата си приятелка Стефка Маджарова остава в ареста. Магистратите счетоха, че на лице има предпоставки обвиняемият да е извършил престъплението. Освен това нараняванията по тялото на жертвата не биха могли да бъдат само от удавяне, стана ясно от определението на съдията.

Обясненията  на Владимир, че девойката се подхлъзнала не се вързват с данните от досъдебното производство. 22-годишният мъж се е опитал да прикрие престъплението, което бе поредната причина съдът да не го пусне под гаранция, както е поискал той.

В заседателната зала присъстваха съсипаните родители на Стефка, вуйчо й и леля й.

Преди заседанието нейни съученици от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и близки приятели бяха разпънали пред Пловдивския съд плакат: „Доживотна присъда за убица на Стефи! Почивай в мир!”. Младежите се опасяват убийството на приятелката им да не се окаже поредният пример за недействаща правосъдна система у нас. „Знаете ли колко момичета са убити, а убийците им са на свобода?”, казаха приятелките й.  

Момичето е видяно от родителите си последно на 12 юни. 22-годишния убиец е нейният бивш приятел, с който Стефка се разделила преди година. Той я причакал пред дома й и я подмамил да се качи в колата му. После я пребил жестоко и я изхвърлил в напоителен канал. Тялото й, открито от рибар, изплува в река Въча на следващия ден.

В съда присъстваха бащата и сестрата на Владимир. С наведени глави те запазиха мълчание.