Бащата на убитата Стефка: Това копеле погуби момиченцето ми!

Пребитата до смърт девойка се е борила до последно

„Не съм виждал по-нагло копеле от тоя! Поиска да излезе под гаранция!”, извика почерненият Николай Маджаров, баща на убитата абитуриентка Стефка след едно от най-тежките заседания в Пловдивски апелативен съд. Магистратите отсякоха, че твърденията на обвинения в убийството на девойката Владимир Костадинов не съвпадат с данните от досъдебното производство. Оставиха го в ареста, въпреки поисканата от адвокатката му парична гаранция. „Липсва все още медицинска експертиза, но нараняванията по тялото на момичето не могат да бъдат само от удавяне”, категоричен бе съдията. Преди съдът да съобщи определението, делото се гледаше при закрити врата. Причината – представяне на интимни данни от връзката между момичето и убиеца от адвоката му Таня Палдъмова. „И по убиеца има удари, по колата има, по детето ми да не говорим”, каза извън съда бащата на Стефка.   

Служебната защита на Владимир бе почти готова да се закълне пред медиите, че подзащитният й не е докаснал момичето. Както си вървели покрай канала, тя се подхлъзнала. Той се втурнал да я спасява, но каналът до Йоаким Груево бил дълбок. На същото място частна ВЕЦ изпуска водата си. На въпроса защо веднага не е позвънил на 112, Палдъмова обяснява, че Владимир просто се уплашил. „Не случайно в САЩ 22-годишните не са пълнолетни, считат се за деца”, опита се да го оправдае тя.

В изблик на мъка и гняв лелята на Стефка Петя Петърска не се сдържа и удари убиеца, когато той и униформените минаха покрай нея.

„Още не беше навършила 19. Беше най-красивата абитуриентка”, разказа тя.

Приятелите и съучениците на Стефка разпънаха плакати: „Доживотна присъда за убиеца на Стефи!”. „Дори искаме смъртна присъда за такива убийци като Владимир!”, апелираха те. „Да умира бавно, да се мъчи. Не че това ще я върне, но за такъв изверг – да има мъки!”, бяха лаконични потресените младежи.

Пред репортерите разказаха, че от година Стефка не е искала да има нищо общо с бившия си приятел. Когато имали връзка той се е държал нормално и никога не е проявявал агресия пред тях. „За това сме потресени. От едната ревност да унищожиш живота на едно момиче и цяло семейство?”, чудеха се младежите.