Самолет на Бритиш Еъруейз се удари в сграда на летището

Пътниците от първа класа - евакуирани преди всички останали

Самолет Боинг 747 на Бритиш Еъруейз с 202 души на борда удари крилото си в малка сграда на международното летище Оливър Тамбо в Йоханесбург, докато захождаше към пистата за излитане, при което четирима пътници са пострадали леко, съобщи местната Гражданска авиация.
Боинг 747-400, пътуващ за летище Хийтроу в Лондон, избрал твърде тясна писта за излитане за неговите габарити и "дясното крило на машината се блъсна в малка административна сграда", съобщи говорител на Южноафриканската гражданска авиация.
Контролната кула "им посочи писта, но те избраха друга", уточни говорителят. Четирима пътници, които се намирали в сградата, били леко ранени. При инцидента няма пострадали сред 185-та пътници и 17-те членове на екипажа.
Снимка, направена от един от пътниците от кабината, показва крилото на гигантския самолет, забито в част от малката сграда. "Самолет на Бритиш Еъруейз се блъсна в сграда на летището в Йоханесбург. Никой не е пострадал освен честта на пилота", написа в Туитър Хариет Толпут, директорка на неправителствената организация Оксфам. Тя изрази съжаление, че пътниците от първа класа са били евакуирани преди всички останали. /АФП /