Как Върджин Америка накараха 6 милиона да гледат инструкции за безопасността на полета без да стъпят на самолет? (ВИДЕО)

Реклама или просто инструктаж за безопасност?

Помните ли последният път, когато обърнахте  внимание на демонстрация за безопасност преди полет? През последните 12 дни, Авиокомпанията Върджин Америка успя да натрупа 5,8 милиона гледания на своето видео за безопасност, без дори хората да се намират в самолет!

Авиокомпанията в колаборация с американския режисьор Джон M. Чу (Step Up 2, Step Up 3D) и екип от изтъкнати хореографи, продуценти и танцови звезди, създадоха своето ново видео по безопасността при полет.

Клипчето всъщност е коренно различно от отегчителните и традиционни сухи ръкомахания на стюардесите между седалките.

36 танцьори, прекарали 26 часа на снимачната площадка, като са използвали 14 различни танцови стилове, включително Бродуей, съвременен, джаз, танго, B-Boy и брейк танци. Крайният резултат е тази иновативна част от развлекателният бизнес, която натрупа над 5,8 милиона преглеждания в YouTube, 430,000 споделяния във Фейсбук и 17 000 туитове за по-малко от 2 седмици!

 

Актьорският състав се състои от 10 състезатели от шоуто „Мислиш си че можеш да танцуваш”, двама бивши олимпийци и един финалист от Американ Айдъл.

Вижте и мейкинга на видеото, за да научите повече за танцовата концепция по безопасността, екипа и творческите мозъци, които стоят зад кампанията: