29 ноември: С умерени претенции

Слънце в Стрелец, Луна във Везни

Астрологична картина на деня - 29 ноември
В петък финансовите и междуличностните взаимоотношения ще продължат да маркират чувствителни точки в ежедневието ни. Раздвоения, пораждащи колебания, ще генерират вътрешно напрежение, което лесно можем да проектираме в околните. Те обаче едва ли са реалните "виновници" за състоянието ни. Въпреки това, нарастналите претенции и изисквания могат да станат причина за не една и две лични драми.

Петък е ден на Венера, а Луната е във Везни и това определено ще акцентира силно темата за партньорските взаимоотношения. Деловите и лични партньори днес обаче вероятно няма да откликват на нашите желания, което естествено ще поражда проблеми. Нищо чудно да откриете, че любимият човек поражда у вас раздразнение било то с поведението, било то с начина си на живот или пък видимо проявява скъперничество по отношение на чувствата и емоциите. Постарайте се да сдържате недоволството си, ако не желаете проблемите да се задълбочат. И потърсете утеха в по-светски забавления, където общуването, макар и по-повърхностно, ще бъде далеч по-безопасно. Срещите с приятели и контактите с по-широк социален кръг могат да станат източник на интересни преживявания, идеи и хрумвания, които да доведат до позитивни промени в настроението и очакванията ни през текущия период.

Работа и бизнес
Не позволявайте на несъществени дела и разговори да отклоняват вниманието ви от работата. Така може да допуснете досадни грешки, които да обезсмислят труда ви. А и ефективната част на деня е кратка - в следобедните часове Луната ще се движи на празен ход. Тогава ще можете да подредите на спокойствие мислите и документите или просто да си побъбрите с колеги. Неочаквани кадрови промени могат да направят деня интересен за онези, които работят в държавните структури и корпоративните компании.

Здраве, хранене и красота
Денят е свързан с обмяната на веществата и е благоприятен за водни процедури и пречистване на организма и кожата. Най-удачният ден за отстраняване на бенки, брадавици, мазоли и израстъци по кожата, както и за заличаване на татуировки.

Не натоварвайте организма с тежки и трудно смилаеми храни и бъдете по-умерени в количествата. Вегетарианското меню е препоръчително. Преяждането днес може да има трайни поражения върху здравето. Днес е вторият Екадаши в месеца - пречистващо гладуване ще подпомогне очистителните процеси и ще подготви тялото и духа ви за ефективен взаимообмен с енергетиката на скорошното Новолуние. А и ще можете бързо и трайно да се освободите от няколко излишни килограма, ако стартирате сега няколкодневна диета.