Седмицата - Усърдие, здрав прагматизъм и полезни контакти

Астрологична картина за периода 25 ноември - 1 декември
Събитията и преживяванията пред предстоящата седмица, ще бъдат продиктувани най-вече от две астрологични събития:съвпада на Меркурий и Сатурн във вторник и опозицията на Венера и Юпитер в четвъртък. И двете представляват фази в циклите между двойки планети, а фазите винаги отбелязват период на промяна в досега съществуващото статукво.

Контактът между Сатурн и Меркурий ще ни предостави изобилие от ситуации, изискващи проява на психологическа и чисто човешка зрялост. На проверка и изпитание ще бъдат подложени старанието ни при изпълняване на служебните и делови задължения, както и умението ни да бъдем прецизни и безпогрешни в следването на правила и указания. Неприятни новини, могат да ни притиснат с необходимостта да поемем тежестта на задължения, които при други условия бихме се постарали да избегнем. Позитивните възможности на този обмен, са свързани шанса да отметнем огромно количество работа изискваща задълбочена концентрация и аналитични умения, да въведем порядък в разчетите, банковите документи и задълженията си, и да инвестираме в сигурността си. Добрата новина е, че Меркурий най-после излиза от редроградната си примка. Контактът му със Сатурн ще отстрани с хирургическа прецизност  остатъците от погрешни представи и ще ни даде възможност да впрегнем интелектуалната си енергия в нови, далеч по-реалистични направления. При това с подкрепата на Юпитер, която обещава бъдещи нагари, за онези които ще се посветят тази седмица с усърдие на умствен труд, обучение и обмисляне на нови и съживяване на стари интелектуални проекти и интереси.

Проблемен и труден в това отношение може да се окаже понеделникът, който ще изисква от нас проява на здрава самодисциплина и прагматизъм, поради ярко проявените склонности към самозалъгване и желание за бягство от отговорност. Към това ще се добави и подчертана разсеяност, което вече си е предпоставака загуби и недоразумения в деловия и личния живот. Ще ни бъде трудно правилно да преценим ситуациите и перспективните с техните действителни възможности. Бъдете изключително внимателни в общуването, а взимането на решения оставете за вторник.

Противостоянето на Венера и Юпитер ще бъде критично по отношение на текущите проблеми в бизнеса, но те едва ли ще намерят своето решение сега. На такова ще можем да разчитаме едва в края на януари и то ще бъде ако не удовлетворително, то поне окончателно. За сега, би било полезно да не се увличаме по показни ефекти и идеи и трезво да оценяваме обстоятелствата и хората, с които ни среща живота. Бъдете внимателни също и при балансирането на личния си бюджет-възможно е внезапно увеличаване на разходите по непредвидени причини.

Във втората половина на седмицата тригоните на двойките Слънце-Уран и Юпитер-Меркурий ще ни дадат възможност да намерим нестандартни решения и да проучим неизползвани възможности, които доста да подобрят перспективите ни за бъдещето. Навреме получената информация и подкрепата на приятели и съмишленици ще се окажат ценен ресурс, с който можем както да решим съществуващи проблеми, така и да заложим фундамента на едно по-успешно бъдеще за себе си. Специално внимание изискват познанствата които установяваме в този период, особено с хора, които обогатяват представите ни за света.

Като цяло седмицата ще бъде много продуктивна, а решенията, които тя ще ни предложи да вземем-важи и полезни за бъдещето ни, стига да са добре обмислени и съобразени с реалните обстоятелства.